„Umiru“ ekrani „ajfona 6“, „Epl“ suočen sa tužbama

Na popularnom pametnom telefonu „ajfon 6“ kompanije „Epl“ širom sveta javlja se fenomen „bolest dodira“, a žalbi je mnogo i brojni kupci podnose tužbe protiv tog tehnološkog giganta.

„Умиру“ екрани „ајфона 6“, „Епл“ суочен са тужбама „Умиру“ екрани „ајфона 6“, „Епл“ суочен са тужбама

Kvar se javlja na modelima „ajfon 6“ u vidu prestanka rada ekrana, koji posivi. Problem potom privremeno nestaje, ali se vremenom ekran u potpunosti pokvari.

Razlog tog kvara krije se u dizajnu, jer se smartfon može da se savije – manjak čvrstine utiče na čip koji kontroliše ekran, što dovodi do „bolesti dodira“ (Touch Disease).

Neki kupci su već tužili „Epl“ na sudu u Kaliforniji, a u tužbi navode da je kompanija svesna problema s dizajnom ali da se nije potrudila da ga otkloni. Modeli „ajfon 5S“ i „ajfon 5C“ nemaju taj problem. Takođe, „ajfon 6S“ i „6S plus“ dodatno su ojačani kako bi se sprečilo savijanje.

Kupce zastupa firma „Mekun Rajt“ (McCune Wright), koja želi da okupi sve kupce sa problematičnim telefonima. Iz kompanije „Epl“ još uvek nije bilo komentara.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи