Najbrži električni automobil – za 2,5 sekunde do 100 km/č!

Auto-kompanija „Tesla motors“ istakla je da je nova verzija njenog modela električnog automobila „S“ koji se serijski proizvodi, najbrža na svetu po ubrzanju od nule do 100 kilometara na sat.

Најбржи електрични аутомобил – за 2,5 секундe до 100 км/ч! Најбржи електрични аутомобил – за 2,5 секундe до 100 км/ч!

Kompanija tvrdi da limuzina S P100D može da do 100 kilometara na sat ubrza za samo 2,5 sekunde.

„Laferari“ i „porše 918 spajder“ su brži, ali to su automobili specijalne namene koji koštaju milion dolara i više se ne proizvode, rekao je prošle noći direktor „Tesle“ Ilon Mask.

Novi P100D ima novi paket baterija od 100 kilovat-sati čime je domet automobila produžen na 613 kilometara, dok sadašnja verzija modela „S“ s jednim punjenjem strujom može da pređe 542 kilometra.

Mask je rekao da je hemija baterijske ćelije ista, ali je baterija rekonfigurisana da bi uskladištila više energije u isti prostor i da bi se bolje hladila.

Kupci novih automobila mogu da doplate 10.000 dolara za nove baterije, a vlasnici postojećih automobila za unapređenje moraju platiti 20.000 jer se stare baterije moraju reciklirati.

Model S P100D košta najmanje 134.500 dolara, a cena SUV X P100D počinje od 135.500 dolara.

SUV ubrzava od nule do 100 kilometara na sat za 2,9 sekundi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи