Ovo je najveća letelica na svetu!

Više nema tajni! Najveća letelica na svetu, „Erlender 10“, predstavljena je u Bedfordširu, u Velikoj Britaniji, gde se nalazi i najveći hangar u toj zemlji.

Hibrid između aviona i cepelina dug je 92 metra, a njegova izrada koštala je 30 miliona evra.

Većinu testova „Erlender 10“ (Airlander 10) je prošao prošle sedmice, a datum njegovog prvog leta i dalje nije poznat. Naziv je dobio jer može da ponese 10 tona tereta.

Ogromna letelica je 18 metara duža od najvećih putničkih aviona. Razvila ga je britanska firma "Hybrid Air Vehicles" tokom proteklih devet godina, prenosi Bi-Bi-Si.

Konstruktori su uvereni da će letelica imati više namena, od nadzora, komunikacije, teretnog saobraćaja, humanitarnih misija i putničkog prevoza.

Za razliku od običnih aviona, „Erlender 10“ ne koristi pistu i može da sleti na većinu površina, uključujući čak i vodu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се