Rusija hoće svoju svemirsku stanicu

Rusija je otkrila da planira da svojom novom stanicom zameni Međunarodnu svemirsku stanicu. Ruska orbitalna stanica, odnosno Ros, uključivaće tri modula sa mogućnošću da se kasnije dodaju još dva.

Nova stanica mogla bi da nastane nakon što se od sadašnje Međunarodne svemirske stanice odvoje modul „Nauka“, koji će biti lansiran krajem 2017. godine.

Proces odvajanja mogao bi da bude izveden desetak godina nakon spajanja, a do tada će „Nauka“ imati na sebi prikačena još dva nova modula.

Jedan bi trebalo da bude središnji modul, na koji će moći da budu spojeni i drugi moduli za posadu, istraživanja, teret i druge funkcije.

Međunarodna svemirska stanica dobiće posle „Nauke“ i novi modul NEM, koji će stanici dodati istraživačke i energetske mogućnosti.

Ruski inženjeri se nadaju da će kasnije moći da dodaju i vlastite module za naduvavanje i komoru koja će omogućiti svemirske šetnje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи