Male tajne moćnog „Votsapa“

Era pametnih telefona donela je i prevlast aplikacija nad tradicionalnim SMS-om. Aplikacija koja se izdvaja je „Votsap“. Ipak, najveći broj korisnika nije svesno kakve sve fenomenalne mogućnosti pruža mehanizam iza zelene ikonice sa slušalicom.

Nije tajna, ali je slabo poznato da aplikacija Votsap (WhatsApp) može da se koristi i na računaru. Sve što je potrebno je da posetite adresu web.whatsapp.com i da pratite uputstva.

Ukoliko ne želite da se vidi kada ste poslednji put bili na Votsapu možete isključiti opciju Seen.

Postupak je veoma jednostavan: otvorite aplikaciju, odete na Podešavanja, zatim odaberete Nalog, Privatnost, Viđen/a i od ponuđene tri mogućnosti odaberete jednu: da svako može da vidi kada ste koristili aplikaciju, da vide samo vaši kontakti ili niko.

Sve poruke koje ste razmenili možete sačuvati tako što ćete ih poslati sebi na imejl adresu.

Sa „android“ uređaja dodirnite razgovor ili grupu i zadržite prst na ekranu i odaberite opciju slanje mejlom.

Vlasnici „ajfona“ treba da odu u razgovor koji žele da sačuvaju, odaberu opciju Informacije o kontaktu, a zatim slanje mejlom.

Previše aktivnosti drugih članova grupa ili prijateljica koja ne razume da ste na poslu mogu dovesti do toga da telefon počne da vas iritira.

Isključite zvuk na odabranoj komunikaciji tako što ćete ući u željeni kontakt ili grupu, odabrati Informacije o korisniku, zatim Utišaj i opredeliti se za jedan od ponuđenih perioda.

Popularna aplikacija nedavno je uvela novu funkciju koja omogućava citiranje primljenih poruka u odgovoru. Pritisnite i zadržite nekoliko sekundi prst na poruci na koju želite da odgovorite dok se ne pojavi balončić ili trakica.

Nova opcija je strelica koja liči na onu koja se inače koristi za odgovaranje. Dodirnite je i željeni citat trebalo bi da je spreman za slanje.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво