„Gugl“: „Strit vju“ stiže u Crnu Goru

Kompanija „Gugl“ najavila je da će unaprediti kvalitet aplikacije „Gugl mape“ u Crnoj Gori i otpočeti sa prikupljanjem fotografija za svoj popularni servis „Strit vju“.

Iz „Gugla“ je saopšteno da će od 23. juna njihovi automobili početi sa vožnjama i snimanjem panoramskih fotografija pod uglom od 360 stepeni u Podgorici i drugim mestima, kao što su istorijska mesta i turistički atraktivne lokacije na primorju.

Strit vju (Street View) je vrlo popularan servis na Gugl mapama, prvi put predstavljen 2007. godine, i dostupan je u 76 zemalja sveta. Omogućava korisnicima da virtuelno istraže lokalitete i prošetaju njima zahvaljujući panoramskim fotografijama napravljenim na nivou ulica.

„Planiramo da počnemo sa vožnjama po Podgorici, a nedugo zatim i sa snimanjem drugih gradova i mesta, sa posebnim fokusom na južni deo Crne Gore i primorske lokalitete od Herceg Novog preko Kotora, Dobrote, Budve, Sutomora, Bara i Ulcinja. Planiramo da pokrijemo što veći deo putne mreže u narednih nekoliko meseci. Plan vožnji uveliko zavisi od faktora čija kontrola nije u našoj moći, kao što su vremenski uslovi, zatvaranje saobraćajnica i slično“, navodi se iz „Gugla“.

Fotografije koje prikupe biće obrađene i pažljivo spojene, a tehnološki proces kojim se to postiže može da traje i nekoliko meseci. Korisnicima će fotografije biti dostupne kada se proces spajanja fotografija kompletira, u sklopu usluge Strit vju.

Programski menadžer zadužen za Strit vju u kompaniji „Gugl“, Antoni Mekloglin, ističe da su od brojnih korisnika iz Crne Gore čuli da su zainteresovani da koriste uslugu Street View.

„To je razlog zbog koga sa zadovoljstvom možemo da najavimo početak vožnji kojima ćemo ulice i lokalitete predivne zemlje kao što je Crna Gora učiniti dostupnijim korisnicima širom sveta. Od te usluge će brojne koristi imati kako poslovni, tako i privatni korisnici.“

„Gugl“ posvećuje veliku pažnju zaštiti privatnosti sa tehnologijom zamućivanja lica ljudi i registracionih oznaka vozila, da bi zaštitio njihovu privatnost. Takođe, svaki korisnik može prijaviti fotografiju koju smatra neprimerenom.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара