Enterijer „erbasa A-330“ obećava udoban let do Njujorka

Avion „erbas A-330“, koji će od sutra, posle četvrt veka, leteti na redovnoj liniji od Beograda do Njujorka pet puta nedeljno – danas je predstavljen novinarima. Letelica je nazvana po jednom od najznamenitijih Srba, Nikoli Tesli, a povratna karta, do daljeg, sa svim taksama, košta 440 evra.

Ентеријер „eрбаса A-330“ обећава удобан лет до Њујорка Ентеријер „eрбаса A-330“ обећава удобан лет до Њујорка

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra ceremoniji presecanja vrpce povodom uspostavljanja prvog direktnog leta za Njujork. Ceremonija će biti održana u šest časova na Aerodromu „Nikola Tesla“, saopštila je kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Inače, „Er Srbija“ je jedina kompanija u okruženju koja ima takav let.

Generalni direktor „Er Srbije“ Dane Kondić otkrio je danas na konferenciji za medije da će prvi širokotrupni avion dobiti ime po jednom od najuticajnijih Srba u istoriji – Nikoli Tesli.

„Nikola Tesla je bio pravi pionir koji je živeo u Njujorku. Ponosan sam što će sutra naš avion sleteti u Njujork sa njegovim imenom ispod pilotske kabine“, istakao je Kondić.  

Avion „erbas A-330“ ima 254 sedišta, od kojih su 18 u biznis klasi. Svako sedište, kao i ona u ekonomskoj klasi, ima ekran putem kojeg putnik može da komunicira telefonom, internetom ili da gleda film.

Takođe, avion može da primi 15 tona robe po letu.

Kabinsko osoblje demonstriralo je komfor biznis klase. Sedište se može pretvoriti u ravan krevet dugačak 186 santimetara. Krevet je opremljen prekrivačem i dušekom, a tu je i jastuk.

Uz jela pripremljena sa sastojcima sa srpskog područja u ponudi je i izvrstan izbor domaćih vina.  

Prva tri leta su rasprodata. Prema rečima predsednika Nadzornog odbora „Er Srbije“ i gradonačelnika Beograda Siniše Malog, do sada je prodato sigurno 15.000 karata.

„Najvažnije je da je rezultat koji ostvarujemo sada mnogo veći i viši nego onaj koji smo imali u poslovnom planu“, naglasio je Mali.

I ekonomska klasa koja ima 236 mesta dovoljno je prostrana. Čine je dva odeljenja, razdvojena bifeima i toaletima. Jelovnik je potpuno nov, a na njemu će se naći tradicionalna srpska kuvana i jela sa roštilja.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво