EU želi da olakša kupovinu preko interneta

Evropska unija iznela je nekoliko predloga za regulisanje elektronske trgovine koji treba da olakšaju kupovinu na internetu preko granica, primoraju provajdere kao što je „Netfliks“ da ponudi evropske filmove, ali i da zaštite decu od štetnog sadržaja.

ЕУ жели да олакша куповину преко интернета ЕУ жели да олакша куповину преко интернета

Komesarka EU za potrošače, Vera Jurova, rekla je da je taj paket „važan korak ka približavanju i zaštiti potrošača sveta interneta i davanju pravne izvesnosti trgovcima“.

Predlozi EU bi trebalo da onemoguće preusmeravanje kupaca na matičnu zemlju kada žele da kupe neki predmet u inostranstvu.

Strimig servisi poput Nefliksa će biti primorani da u svojim katalozima najmanje 20 odsto materijala bude napravljeno u EU.

Nova pravila bi takođe trebalo da na bolji način zaštite maloletnike od pornografskog ili nasilnog sadržaja, ali i da suzbiju podsticanje mržnje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво