Proba parade u Moskvi, učestvuje i Su-35

U vojnoj paradi u Moskvi na 71. godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu u ponedeljak 9. maja učestvovaće 71 avion, uključujući najsavremenije borbene avione Su-35S.

U generalnoj probi parade je u ruskoj prestonici učestvovalo više od 100 aviona, izjavio je zvaničnik pres službe Ministarstva odbrane.

Neimenovani zvaničnik je rekao da će se na glavnoj manifestaciji na Dan pobede pojaviti 71 avion, dok će ostale letelice biti u rezervi, prenosi Sputnjik.

U probi učestvuje i novi vojni transportni avion Il-76MD-90A i višenamenski lovac Su-35S.

U paradi na Crvenom trgu u ponedeljak će učestvovati više stotina vojnika i brojna vojna vozila, od starih tenkova iz sovjetske ere do najmodernije opreme, uključujući balističke rakete „jars“.

Najveća parada Moskvi organizovana je prošle godine, na 70. godišnjicu pobede saveznika nad nacističkom Nemačkom, u kojoj je učestvovalo više od 15.000 ljudi i oko 200 delova vojne opreme.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво