Novi problem, pet lovaca F-35 nije uspelo da poleti

Samo jedan od eksadrile od šest lovaca F-35 uspeo je da se vine na nebo tokom poslednjih vežbi. Najnoviji problem je softverske prirode.

Najsofisticiraniji i najskuplji ratni avion u istoriji, čini se da je uklet problemima, od mehaničkih i elektronskih do softverskih. Na poslednjoj vežbi samo jedan od šest F-35 uspeo je da se odvoji od piste, preneo je Flajtglobal.

Detalje neuspele vežbe, koja je trebalo da bude izvedena iznad baze Mauntin houm u Ajdahu, Kongresu je predstavio Majkl Gilmor, glavni ispitivač oružanih sistema u Pentagonu.

Uprkos softverskim problemima, američka vazduhoplovna komanda proglasiće F-35 krajem godine borbeno spremnim.

Gilmor je istakao da su problemi nastali tokom „pokretanja sistema koji je zahtevao potpuno gašenje i resetovanje elektronike u avionu“. To je, prema njegovim rečima, simptom softverskog problema.

Nakon 15 godina razvoja i milijardi uloženih dolara, softverski, ali i drugi problemi, i dalje muče F-35.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво