„Jutjub“ predstavlja video-zapise od 360 stepeni

„Na korak bliže stvarnosti – predstavljamo striming uživo sa 360 stepeni“, naglasio je „Jutjub“ u svom zvaničnom blogu, time predstavivši najnoviju mogućnost gledanja video-snimaka u kom se može videti sav prostor, a ne samo dvodimenzionalna slika, kao što je to do sada bio slučaj.

Prenos video-zapisa uživo od 360 stepeni svakom će omogućiti da pomoću kacige za virtuelnu stvarnost razgleda događaje oko sebe i taj sadržaj prenosi uživo.

Kompanija „Gugl“ je novu tehnologiju predstavila na muzičkom festivalu „Koačela“, gde su se neki nastupi prenosili u 360 stepeni.

Osim toga, Jutjub je najavio i lansiranje prostornog zvuka, sa kojim će korisnici moći da uživaju u realističnom zvuku sa zadovoljavajućom dubinom, udaljenošću i intenzitetom, zasnovanom na onome što se prirodno čuje u odnosu na poziciju na kojoj se osoba nalazi tokom pravog događaja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се