Читај ми!

Lansirani „ajfon 6“ i „ajfon 6 plus“!

Uz oduševljenje prisutnih u „Flint centru“ u Kupertinu, predstavljena osma generacija „Eplovih“ pametnih telefona – „ajfona 6“ i dosta većeg „ajfona 6 plus“. Pametnom satu, koji će se raditi u tri verzije i koštati 349 dolara, posvećeno mnogo više pažnje.

20.46 – Za kraj su ostavili nastup grupe U2. Ponovo svi oduševljeno stoje...

20.40 – Kupcima će na raspolaganju biti u tri verzije: "Apple Watch", "Watch Sport" i "Sport Edition". Pojaviće se na tržištu početkom naredne godine... Početna cena je takođe otkrivena – 349 dolara. Međutim, bez „ajfona“ vam neće mnogo vredeti, a to mogu biti "5", "5C", "5S", "6" ili "6 Plus".

20.30 – „Ukrcali“ su i mape na sat, a postoji i jedna opcija koja je jedinstvena za „Epl“, čemu god da služi – možete podeliti svoj „ritam srca“! To još niko nije uradio. Naravno, ima tu još mnogo „kul“ opcija i funkcija...

20.21 – Preko sata se mogu kontrolisati numere, odnosno menjati, kao i jačina zvuka. Ima i pametni sistem kojim se možete kretati kroz poruke i birati moguće odgovore. Isto važi i za slanje emotikona, kao diktiranje „asistentkinji“ Siri. A upravo je Siri jedna od značajnijih stavki na satu, baš kao što se i očekivalo.

20.14 – Pametni sat će se raditi u dve veličine, većoj i manjoj, sa različitim narukvicama. Uz pomoć jednostavnog mehanizma, vlasnici će moći lako da promene šest različitih boja narukvice.

20.08 – Sat razlikuje tapkanje od pritiska, i ima ekran osetljiv na dodir. Može se povezati sa vašim „ajfonom“ radi GPS-a ili vaj-faja, ali ima i senzor za otkucaje vašeg srca.

20.01 – Najavljen „Eplov“ pametni sat. Svi su ustali u sali. „Nismo samo uzeli 'ajfon', smanjili interfejs i stavili ga na vaš zglob. Bio bi premali i ometao vidik. Zato smo stavili dodatnu funkcionalnost na krunicu, sa IR LED-om i diodama da bismo prebacili kretanje na ekran.

19.55 – „Ajfon 6“ će zameniti kreditne kartice, tvrdi čovek sa bine. „Samo prinesete telefon senzoru i posao gotov“, ističe Kuk. "Apple Pay“ aplikacija koristi NFC, a u kombinaciji sa "Touch ID" i novim "Secure Element" čipom, „ajfon 6“ će biti bezbedan i pouzdan telefon.

19.48 – Oba modela će se u prodaji naći 19. septembra, naručivanje počinje u petak. Najslabija verzija „ajfona 6“ sa 16 gigabajta memorije će u SAD koštati 199 dolara, sa 64 gigabajta 299 dolara, dok će najjača verzija sa 128 GB koštati 399 dolara. Naravno, u paketu, uz ugovor.

19.45 – Kupcima će biti na raspolaganju zlatna, srebrna i tamnosiva varijanta. Aplikacije koje se odnose na poruke su ažurirane, kao i tastatura, pa će moći lakše da se koriste.

19.40 – Fotografije "Time Lapse" takođe su na raspolaganju – 240 slika u sekundi, što je dvostruko više nego kod "5C". Normalan video-snimak – 60 slika u sekundi. Mnoge će interesovati sledeći podatak: novi senzor za bolju detekciju lica omogućiće bolje selfije! A tu je i poseban mod za ovaj način fotografisanja.

19.35 – Oba telefona imaju napredne "iSight" kamere od osam megapiksela. Samo što „plus“ ima optičku stabilizaciju slike.

19.30 – Usledila je priča o procesoru M8, čiji poboljšavanje sada omogućava praćenje vašeg džoginga, pa čak i broja stepenica uz koje ste se popeli u toku dana!

19.25 – Život baterija je drastično povećan! „Ajfon 6“ ima za 25 odsto bolju bateriju od „ajfona 5S“, dok je ona koja se nalazi u „ajfonu 6 plus“ 100 odsto bolja.

19.15 – „Epl“ je u oba ubacio nove A8 čipove, nove 64-bitne čipove druge generacije.

19.11 – Oba modela imaju aluminijumska kućišta i ekrane od 4,7 (12 centimetara) i 5,5 inča (14 centimetara), odnosno, "Retina" HD ekrane sa rezolucijom 1.334x750 i 1.920x1.080. Debljina „šestice“ je 6,9 milimetara, dok „plus“ ima 7,1 mm. Oba uređaja imaće novi mod gledanja u horizontali, da bi se bolje iskoristili veći ekrani.

19.08 – Predstavlja dva modela – manjeg „ajfon 6“ i većeg „ajfon 6 plus“! Iznenađenje za sve – veći model nije dobio oznaku „l“ kako se očekivalo, već „plus“!

19.03 – Tim Kuk se popeo na binu, svi su u delirijumu. Podseća sve prisutne da je na tom istom mestu predstavljen i „Mekintoš“, kao i „ajmek“. Najavljuje neverovatne proizvode koje ćemo upoznati danas!

18.50 – Novinari i stručnjaci hrle u salu.

18.00 – Očekuje se velika gužva u „Flint centru“ u Kupertinu. Hoćemo li zaista videti sve ovo: „ajfon 6“, mnogo veći „ajfon 6L“ i „ajvoč“?

U kalifornijskoj Silicijumskoj dolini večeras će biti predstavljen „ajfon 6“, najnoviji pametni telefon, na kojem se radilo četiri godine.

Jedan kineski bloger, međutim, za sve nestrpljive okačio je snimak novog „ajfona“ koji se može pohvaliti operativnim sistemom "IOS 8", sistemom za identifikaciju pomoću otiska prsta i sa daleko većim ekranom nego što je imao njegov prethodnik.  

Sve nedoumice o „supermoćima“ novog pametnog telefona kompanije „Epl“ biće razjašnjene na predstavljanju koje počinje u 19 časova (10 sati pre podne po lokalnom vremenu).

Ono što je poznato jeste da najnoviji model „ajfona“ ima veći ekran od prethodnog, izrađen je od postojanog stakla, otpornog na ogrebotine.

Kako kažu stručnjaci, pravljen je za poslovne ljude, može da posluži i kao platna kartica, ukaže na zdravstveno stanje korisnika, pa mu predskazuju veliku popularnost na tržištu.

Pojaviće se u prodaji 2015. godine, ali cena još nije objavljena.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво