Читај ми!

Amerikanci će se opijati iz praha!

I dok se na ovim prostorima tvorci najboljih rakija trude da pića za opuštanje i razbibrigu koja se prave od pamtiveka ne izgube boj sa „uljezima“, Amerikanci svoju „vatrenu vodu“ proizvode u prahu! Alkohol u prahu ili „palkohol“, koji se stavlja u piće ili posipa preko hrane, biće dostupan na tržištu ove jeseni.

Ljubitelji kapljice u Sjedinjenim Američkim Državama od sada će moći da pospu svoje omiljeno piće, umesto da ga sipaju.

Alkohol u prahu ili „palkohol“, koji se stavlja u piće ili posipa preko hrane, odobren je od strane američke vlade i biće dostupan na tržištu ove jeseni, piše britanski Telegraf.

Agencija za porez i trgovinu alkoholom i duvanom odobrila je sedam verzija „palkohola“, uključujući ukuse koktela „margarita“ i „kosmopoliten“.

Na sajtu proizvođača „palkohola“ proizvod se opisuje kao rešenje na stalno rastuće cene alkohola.

„Ima li šta gore od odlaska na concert, sportski događaj i drugo, a da morate da platite 10, 15 ili 20 dolara za koktel, sa porezom i bakšišom?! Uzmite 'palkohol' i uživajte u mešavini pića za deo tog troška“, navodi se u promotivnom materijalu kompanije. Takođe se predlaže posipanje „palkohola“ u hranu.

„Pospite 'palkohol' na skoro bilo koje jelo i začinite ga dodatno. Neke od naših preporuka su 'kamikaze' u gvakamola sosu, rum u sendviču, 'kozmo' u salati, a 'votka' u jajima za doručak. Eksperimentišite“, navodi kompanija, ističući da se „palkohol“ dodaje nakon što je jelo skuvano, jer će alkohol ispariti ako ga ukuvate.

„Nadamo se da će naš proizvod biti korišćen odgovorno. Ne koristite 'palkohol' tokom vožnje“, dodaje se u saopštenju.

Advokat za patente Danijel Kristoferson rekao je za Telegraf, da smatra da kompanija neće dobiti ekskluzivno pravo na proizvodnju alkohola u prahu. On je istakao da alkohol u prahu nije nova stvar, te da se slični proizvodi već prodaju u Japanu i Nemačkoj, čak i u SAD gde je zaveden pod više patenata.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара