Читај ми!

Petogodišnjak nadmudrio „Majkrosoftov“ sistem

Jedan petogodišnjak iz San Dijega nadmudrio je „Majkrosoft“ i zaobišao sistem na „Iksboksu“, čime je dobio pristup raznim igricama. Američka kompanija je na svom sajtu navela mališana kao „istraživača za bezbednost“.

Kristofer Van Hasel iz San Dijega uspeo da se uloguje na očev nalog na „Iksboksu“ (Xbox) nekoliko puta udarivši taster „spejs“ i potom „enter“ i na taj način nadmudrio „Majkrosoft“.

Otac ovog petogodišnjaka, Robert Dejvis, rekao je da je primetio da je mali Kristiofer igrao igrice, kojima nije trebalo da ima pristup.

Dejvis koji radi na bezbednosnom sistemu kompjutera, rekao je da je to prijavio „Majkrosoftu“ koji je ispravio „bag“ i na svom sajtu Kristofera naveo kao „istraživača za bezbednost“.

To nije prvi hakerski uspeh malog Kristofera - dok je imao svega godinu dana, otključao je zaštitu za bebe na mobilnom telefonu tako što je duže držao dugme „houm“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво