Читај ми!

Virtualna realnost dolazi u pravi život

„Fejsbuk“ postao vlasnik firme „Okulus VR“ za dve milijarde dolara. Najnovijom kupovinom Zakerbergova kompanija najavila dolazak virtualne realnosti u svakodnevni život!

Stvarnost više neće biti ista! „Fejsbuk“ za dve milijarde dolara kupio kompaniju „Okulus VR“ (Oculus VR).

Kompanija Marka Zakerberga ponudila je tvorcima naočara za virtualnu realnost „Okulus rift“ (Oculus Rift) 400 miliona dolara gotovine i 23 miliona akcija trenutno vrednih 1,6 milijardi dolara. Osim toga, najavljen je i bonus od 300 miliona koji zavisi od rezultata u budućnosti.

Takvu ponudu čelnici „Okulusa“ nisu mogli da odbiju pa „Fejsbuk“ najavljuje dolazak virtuelne realnosti u komunikacije, medije, obrazovanje...

„Okulus rift“ je uređaj praktično rođen na platformi Kikstarter, zahvaljujući donacijama 9.522 ljudi koji su u rekordnom roku prikupili (sada skromna) 2.437.429 dolara (od traženih 250.000). To je samo jedan od razloga zašto ova kupovina predstavlja važnu prekretnicu u industriji.

Naočare su zamišljene najpre kao igrački uređaj, ali je „Okulus VR“ za 18 meseci postojanja počeo da radi sa najvećim imenima u industriji.

„Rift“ ipak neće biti rezervisan samo za ljubitelje igara, već će tehnologija biti korišćena u komunikacijama, zabavi, medijima i obrazovanju, najavljuju predstavnici „Fejsbuka“.

„Igre su prve, ali to je samo početak. Donećemo 'Okulus' platformu u mnoge druge grane. Zamislite da gledate utakmicu sa tribina, sedite u učionicama sa drugim studentima i najboljim profesorima iz celog sveta, da licem u lice razgovarate sa vašim lekarom, idete u virtualnu prodavnicu i dodirujete ono što želite da kupite, a sve to, u stvari iz svoje sobe, sa VR uređajem na glavi“, dočarao je Mark Zakerberg neke situacije iz bliske budućnosti. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво