Читај ми!

Bolji na ispitu uz android aplikaciju

Uz android aplikacije studentski život može biti mnogo jednostavniji! Barem studentima Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, zahvaljujući trudu asistenta u nastavi Petra Pejića, koji je napravio aplikaciju za vežbe na predmetu Nacrtna geometrija.

Android aplikacije za mobilne telefone su postale sastavni deo naših života. Osim svakodnevne upotrebe za društvene mreže i vesti, sve češće se koriste i u visokoškolskoj nastavi kod nas.

Nacrtna geometrije više nije bauk. Barem ne na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu.  Asistent u nastavi Petar Pejić napravio je android aplikaciju za vežbe na ovom predmetu.

Kaže da je inspiraciju dobio još kada je on bio student.

„Kasnije kada sam počeo da držim vežbe video sam iz drugog ugla da studenti ne mogu nekad da isprate to do kraja kako treba. Neki idu na privatne časove, plaćaju da im drugi nacrtaju, tako da sam rešio da to nekako rešim“, objasnio je Pejić.

Sve vežbe podeljene su u 13 oblasti. U njima su zadaci sa postupkom reševanja. Studenti prve godine građevine Ivana Jovanović i Dušan Jerotijević kažu da im je ova aplikacija od velike koristi.

„Android aplikacija za nacrtnu geometriju mi je puno pomogla, kako u izradi grafičkih radova, tako i u spremanju ispita kasnije. Ako ne stignem na času da završim onda kod kuće pogledam preko aplikacije, gde imamo sve korak po korak“, ispričala je studentkinja Ivana Jovanović.

Njen kolega Dušan Jerotijević ističe da su grupe u kojima su se radilo uz pomoć aplikacije bile uspešnije od onih u kojima je pristup bio klasičan, gde je nastava izvođena samo na tabli. 

Uvođenje modernih tehnologija podržavaju i profesori. Ove novine povećale su interesovanje za Nacrtnu geometriju, jedan od najtežih predmeta na fakultetu.

„Dosta njih je izabralo taj predmet, skoro cela generacija iako je izborni. Zadovoljna sam jer su toliko bili kreativani da sam i ja od njih mnogo naučila i to su hteli da podele sa svojim kolegama“, istakla je profesorka Sonja Krasić.

Prema rečima profesokre Pejić, uskoro će ova aplikacija moći besplatno da se skine u „Gugl plej prodavnici“, a biće urađena i modifikovana verzija za „Epl“ mobilne telefone i uređaje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво