Читај ми!

Heroji se bude krajem marta!

Čujte i počujte! Uskoro počinje alfa test prve srpske MOBA igre "Awakening of Heroes". Beogradski tim "COFA Games" punom parom skoro godinu dana radi na razvoju zanimljive, zabavne i originalne igre.

Ljupka bakica manipulator, mesar sa alter-egom matematičara, seksi odžačarka, prgavi hipster. Jeste da nije baš uobičajeno društvance, ali upravo to je i čar nove igre koja se već skoro godinu dana „krčka“ u kuhinji malog i predanog "COFA Games" tima.

Bakica, mesar, odžačarka i hipster su samo neki od sasvim „običnih“ stanovnika neobičnog grada, dizajniranog u interesantnom „Teslapank“ stilu i smeštenog u dvadesete godine prošlog veka. Komičan izgled i apsurdna prošlost samo su fasada koja skriva njihovu pravu narav.

Godinama potiskivana, njihova prava priroda se polako budi. Došlo je vreme da se sve promeni. Dok se po prvi put susreću sa svojim nadljudskim moćima, ovi naizgled obični likovi postaju heroji. Ulice ljupkog grada pretvaraju se u arenu u kojoj samo najsposobniji mogu da osiguraju besmrtnost.

Ovako bi ukratko mogla da se opiše pozadina prve srpske MOBA igre (Multiplayer Online Battle Arena) Awakening of Heroes, koja se trenutno nalazi u prototip fazi, a krajem meseca očekuje se početak alfa testa.

Za njeno kreiranje, zaslužan je mali tim velikih ljubitelja video igara iz Beograda, okupljenih oko imena "COFA Games". Zahvaljujući njima, svi koji to budu želeli imaće priliku da se uloguju na Fejsbuk, odaberu svog omiljenog heroja i da, organizovani u timove i u realnom vremenu, primene gejmersko iskustvo, stečeno uz, sada već kultne MOBA igre, kao što su LOL (League of Legends) i DOTA (Defence of the Ancients).

Ipak, iz beogradskog tima poručuju onima koji nemaju prethodno iskustvo da ne brinu, jer je jedna od osnovnih ideja da se ljubitelji takozvanih brauzer igara približe uzbudljivom MOBA svetu.

„Kako raste potreba za onlajn igrama koje su dinamičnije, kompleksnije i uzbudljivije od tipičnih Fejsbuk žanrova, a koje sa druge strane neće biti prezahtevne za igranje, odlučili smo da, koristeći napredne tehnologije, ljubiteljima igara ponudimo sredinu“, objašnjava Nikola Mitić, vođa "COFA Games" tima.

Uprkos činjenici da podseća na LOL, DOTA i druge ugre iz tog žanra, Awakening of Heroes nudi i značajne novine, koje je izdvajaju iz mase sličnih igara.

„Izdvojio bih njen humorističan aspekt i lakoću igranja koja je čini prihvatljivijom za širu populaciju igrača koji traže kraće i dinamičnije partije“, ističe Nikola.

Igra će naravno biti besplatna i moći će da se igra na bilo kojem mestu sa internet vezom. Zahvaljujući igračkom endžinu "Unity 3D" biće kompatibilna sa različitim operativnim sistemima i uređajima.

Prva domaća MOBA igra čvrsto integrisana sa Fejsbukom, što će joj uz izdvojene i tablet verzije dati bitnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Ne zaboravite i da će uskoro početi alfa test, pa svako ko to želi može i da se prijavi na zvaničnoj internet adresi. Nažalost, zbog velikog interesovanja, samo će deo prijavljenih dobiti šansu da među prvima testira moćne heroje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво