Читај ми!

"Xperia Z2", „Sonijev“ konj za pametnu trku

Posle samo šest meseci "Xperia Z1" dobila je naslednika. Za ekran sa 13,2 centimetara dugom dijagonalom „Soni“ je čak uposlio svoje televizijsko odeljenje, a Japanci tvrde da kamera od 20,7 megapiksela na „Experia Z2“ može da snima u Ultra HD rezoluciji.

„Soni“ je odlučan da nastavi borbu na polju pametnih telefona. Tek šest meseci je prošlo od predstavljanja Xperia Z1, a japanski tehnološki džin odlučio je da je vreme za nešto novo.

Iako je malo vremena prošlo i poboljšanja u odnosu na Z1 su na papiru mala, „Soni“ se ipak potrudio da ponudi nešto što drugi nemaju.

Zato su u razvoju ekrana i kamere uposlili svoje televizijsko odeljenje "Bravia".

Uprkos tome što je ekran malo veći nego kod Z1 (13,2 u odnosu na 12,7 centimetara) a zadržao je isti broj piksela (1920 puta 1080), to i ne znači da će slika biti lošijeg kvaliteta, pošto oni koji su imali prilike da ga isprobaju u Barseloni tvrde da su oduševljeni kvalitetom slike.

Xperia Z2 zadržala je istu kameru od 20,7 megapiksela. Međutim, ono što je zaista impresivno jeste što će ovo biti prvi pametni telefon koji će moći da snima u Ultra HD rezoluciji.

Što se hardvera tiče Z2 će svakako biti impresivan. Imaće čak tri gigabajta radne memorije i 16 gigabajta prostora na hard disku. Osim toga, „ispod haube“ će se naći i Qualcomm Snapdragon 801 procesor, kloukovan na 2,3 gigaherca, koji će se postarati da sve teče izuzetno glatko.

Xperia Z2 podleže IP58 standardu, što znači da je otporna na prašinu, pesak i može da se bez problema uroni u vodu. 

Nažalost, još nije najavljeno kada će izaći na tržište, ali se očekuje u drugoj polovini godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво