„Bugati vejron“ više nije najbrži na svetu!

Teksaški proizvođač automobila „Henesi“ ima zašto i da bude ponosan – njihov „venom GT“ oborio je svetski rekord u brzini dostigavši 435,31 kilometar na sat. Titulu najbržeg serijski proizvođenog automobila dosad je nosio „bugati vejron super sport“ sa dostignutih 434,29 kilometara na sat.

Najbrži serijski automobil na svetu postao je „henesi venom GT“, koji je na Nasinoj pisti na Floridi dostigao 435,31 kilometar na sat, prenosi Top gir.

Teksaška „zver“ tako je „za dlaku“ oborila rekord superautomobila „bugati vejron super sport“ koji je dostigao 434,29 kilometara na sat.

Vozač Brajan Smit rekao je za Top gir da je automobil može još brže da ide.

„Kada sam dostigao 435 kilometara na sat još je vukao. Da sam imao dužu stazu mogao bih još više da izvučem iz njega“, istakao je Smit.

Prema njegovim rečima, da je imao još staze mogao je da nagazi „venoma GT“ još osam do 16 kilometara na sat.

Nasina pista na Floridi na kojoj je vožen „otrov“, dugačka je 5,18 kilometara, u poređenju sa „Folksvagenovim“ pravolinijskim test-poligonom dužine 8,58 kilometara.

Što se tiče „zveri“ ispod haube, „venom GT“ ima sedmolitarski "V8" tvin turbo, sa 1.244 konjske snage.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 26. feb 2014, 15:35) - anonymous [neregistrovani]

Budzen

Stvar je u tome sto nema veze da li je brzi od Vejrona zato sto Venom spada u tjuning ili kako neki vole da kazu modifikovanu kategoriju. Nabudzena sasija od Lotus Elis a motor od Korvete kao i menjac i zato nije oborio ginisovu knjigu rekorda. Mora barem da ima svoju karoseriju kao sto to radi Pagani iako koristi AMG motore iz Mercedesa.

(utorak, 25. feb 2014, 08:45) - anonymous [neregistrovani]

Anonymous

Porede babe i zabe

(utorak, 25. feb 2014, 00:24) - anonymous [neregistrovani]

Sledi odgovor nemaca

Samo radi dokazivanja... ameri kao i uvek. Auto im je ne upotrebljiv u svakodnevnom saobracaju. Dovedite ga nirburgring da se vidi koji je u realnom svetu bolji. Bugati je tehnicki, inzinjerski, mehanicki i estetski kralj za nafuranog amerikanca.

(ponedeljak, 24. feb 2014, 22:15) - anonymous [neregistrovani]

Smijesno

Je porediti Bugatija sa ovom USA skalamerijom od auta, nego sta ce u Nasinoj bazi, sto nisu lijepo ko Bugati izasli na auto pistu.

(ponedeljak, 24. feb 2014, 21:48) - anonymous [neregistrovani]

aaaaaa

Neeeeeee bugiii