Читај ми!

Stigao "Galaxy S5"!

Južnokorejski gigant „Samsung“ u Barseloni predstavio dugoočekivani "Galaxy S5". Novi pametni telefon ima Super AMOLED ekran dijagonale 13,3 centimetara, kameru od 16 megapiksela, skener otisaka prstiju, otporan je na vodu...

21.00 - "Samsung Galaxy S5" će biti pušten u prodaju 11. aprila u 150 zemalja širom sveta. Ovom informacijom je i završeno predstavljanje.

20.55 - Opisana je i nova aplikacija "Health fitness manager" (Fitnes menadžer), kao i "Life Fitness Coach" (Fitnes trener). Ali sve fitnes karakteristike zahtevaju i jedan od pametnih satova "Galaxy Gear" – "Gear 2", "Gear 2 Neo" ili ultratanki "Gear Fit" (slika ispod). "S5" odlikuje i ANT+ konektivnost.

20.50 - Tu je i "Ultra Power Saving Mode", novi mod koji će učiniti da ovaj aparat može u stanju pripravnosti da izdrži i 24 sata.

20.43 - Karakterišu ga i skener za otisak prsta (Finger Scanner), kao i Mod za decu (Kids Mode). Prvi je predstavljen u kontekstu aplikacije „Mobilno plaćanje“ (Mobile Payment), a otključava i "Private Mode". Drugi jednim klikom "S5" čini „prijateljem dece, uz odgovarajuće aplikacije i usluge.

20.39 - "S5" ima i IP67 sertifikat, što ovaj smartfon čini otpornim na prašinu i vodu.

20.34 - Govoreći o Super AMOLED displeju, Ejm je objasnio da su svetlost i kontrast mogući sa lokalnim CE na 500 cd/m2, a funkcija dimera na 2 cd/m2.

20.27 - Šin ustupio mesto Žan-Danijelu Ejmu iz Evropskog telekomunikacionog tela, koji je objasnio šta kupci žele: glamurozan izgled, odličnu kameru, brz internet, dobru zaštitu i da budu „u formi“ – sve to "S5" ima.

20.24 - Imaće drugačija „leđa“ – perforirana i u četiri boje: elektrik plavoj, bakarnoj, crnoj i beloj.

20.19 - Šin pokazuje novi smartfon i ističe njegovu konektivnost – odlikuju ga najnoviji LT, Wi-Fi MIMO i "Download Booster", koji će omogućiti preuzimanje gigabajta za 30 sekundi! Naglasio je i da kamera ima brz autofokus, poboljšani HDR i unapređene karakteristike za korisnika.

20.15 - Konačno! Dejvid Park iz „Samsunga“ se popeo na binu, zahvalio orkestru i najavio izvršnog direktora kompanije, J.K. Šina. Gospodin Šin se na samom početku govora zahvalio korisnicima „galaxy S“ aparata kojih je više od 200 miliona u svetu!

20.13 - Događaj verovatno kasni, čim orkestar još uvek svira.

20.00 - Gala veče počelo nastupom simfonijskog orkestra.

19.10 - Tenzija raste, predstavnici medija ispunjavaju hol. Još manje od sat vremena...

U „Samsungu“ su spremni da danas, prvog dana Svetskog kongresa mobilnih tehnologija u Barseloni, brane šampionsku poziciju na tržištu pametnih telefona izbacujući dugonajavljivani "galaxy S5".

Južnokorejski džin očekuje da će ga novi telefon održati na vrhu i ispred glavnih rivala „Epla“ i kineskih proizvođača, a večeras od 20 časova po srednjeevropskom vremenu, obelodaniće sve detalje i karakteristike svog novog „čeda“.

Dobro obavešteni blogeri i tehnološki sajtovi ističu da će "galaxy s5" imati 13,3 centimetara (5,25 inča) dijagonalu AMOLED ekrana, rezolucije 2.560 puta 1.440 piksela.

Dalje navode i da će "S5" biti dostupan u metalnoj i plastičnoj verziji, koje će koštati 800 i 650 evra.

Što se procesora tiče, još nije sigurno da li će u sebi imati osmojezgarni, 64-bitni Exynos 6 ili Snapdragon 805. I dok se za prvi dugo očekivalo da će biti ugrađen u "S5", odskora je počelo da se „šuška“ i o Snapdragon 805.

Mnogi smatraju da će oba procesora biti iskorišćena, odnosno da će se Exynos 6 naći u metalnoj verziji, dok će Snapdragon 805 biti ugrađen u plastičnu.

Osim svega ovoga, uređaj će imati 16 megapiksela kameru, a što se operativnog sistema tiče biće instaliran, očekivano, Android 4,4 Kit Ket. Telefon će imati i skener otisaka prstiju.

Takođe, dobro upućeni izvori tvrde i da će „Samsung“ u bliskoj budućnosti izbaciti i "galaxy S5 mini" i "galaxy S5 zoom".

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво