Читај ми!

„Šesti element“ konačno u rukama svojih vlasnika

„Lamborgini“ je u svom stilu 2010. godine oduševio obožavaoce četvorotočkaša. Italijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila predstavio je tada „šesti element“. Sa cenom od 2,2 miliona dolara i poslednji primerci od 20 ukupno napravljenih treba ovih dana da budu isporučeni kupcima. Ispod haube ima 570 konjskih snaga i deset cilindara, a izrađen je u potpunosti od karbonskih vlakana.

Dvadeset bogatih ljudi širom sveta konačno će uživati u svojim „šestim elementima“ (Sesto Elemento) koje su pazarili za 2,2 miliona dolara. Od predstavljanja koncept automobila na Pariskom sajmu automobila 2010. godine, „Lamborgini“ je izazvao je priličnu pažnju, a ovih dana i poslednji primerci od ukupno 20 napravljenih treba da budu isporučeni kupcima.

Cena od 2,2 miliona dolara stavlja ga na drugo mesto najskupljih automobila na svetu, odmah iza 2,4 miliona dolara vrednog „bugati vejron super sport“.

Iako se naziv odnosi na periodni sistem (gde je ugljenik šesti element) i nije ni na koji način povezan sa ostvarenjem Lika Besona, to ga ne sprečava da stvarno izgleda „svemirski“.

Kao i uvek, kada su u pitanju luksuzni sportski automobili, i „šesti element“ je pravljen u ograničenoj seriji - tek 20 komada. 

U potpunosti je izrađen od karbonskih vlakana, što ga čini i najlakšim „Lamborginijem“ ikada napravljenim, težine 999 kilograma.

„Šesti element“ pod haubom ima motor sa deset cilindara i 570 konjskih snaga, koji ga od 0 do 60 ubrzava za 2,6 sekundi, a maksimalna brzina mu je 350 kilometara.

A sad dolazi i začkoljica. Svako ko je odlučio da kupi „šesti element“ ne može da ga vozi na evropskim i američkim putevima, zato što su Italijani odlučili da ga ne opreme nijednim delom sigurnosne opreme, poput vazdušnih jastuka, ili kontrolorom brzine.

Može samo da se vozi na trkačkim stazama i specijalnim poligonima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво