Читај ми!

„Zeka“ oživeo?

Manje od 24 sata od informacije da je „Zec od žada“ gotov, kineski državni mediji su objavili da se rover ipak „probudio“. Posle tužne poruke „Laku noć, čovečanstvo“ poslate krajem januara, ponovo je počeo da šalje signale na Zemlju.

Kineski rover „Zec od žada“ ipak nije „uginuo“ na Mesecu, pa je posle tužne poruke „Laku noć, čovečanstvo“ poslate u januaru, ponovo počeo da šalje signale na Zemlju.

Mediji su objavili da je rover „potpuno budan“ i to manje od dan nakon što su prosledili medijima kratko zvanično saopštenje u kojem pisalo da „ne može da se vrati u punu funkciju“.

„Prvo smo bili zabrinuti da rover ne može da izdrži niske temperature na Mesecu, jer je ušao u 'uspavano stanje' u nenormalnim uslovima. Međutim, još je živ i postoji šansa da bude spasen“, saopštio je portparol kineskog lunarnog programa.

Ipak, zasad nije moguće reći da li će „Zec od žada“ moći da u punom kapacitetu nastavi sa istraživanjima.

„Zec od žada“, ili „Jutu“ na kineskom, spušten je na Mesec 15. decembra prošle godine. Krajem januara na njemu je konstatovan „mehanički kvar“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво