Читај ми!

Iz Kanade stiže superauto!

Zmaj na točkovima, "felino cB7", makar prema prvim informacijama koje stižu od njegovih konstruktora, preti da pomuti račune vladarima tržišta sportskih automobila.

Bez obzira na hiljade i hiljade automobila koje Kanada proizvede za Ameriku, kanadska autoindustrija decenijama nije bila ozbiljan igrač na svetskom tržištu.

Kada su u pitanju „potpuno kanadski četvorotočkaši“, sa električnim dvosedom "campagna T-Rex" priča se manje-više završava.

Sve do sada.

Kanadski vozač (pre)brzih automobila Antoan Beset veruje da će model "felino cB7" promeniti štošta.

Reč je o moćnom karbonskom sportskom vozilu predstavljenom u Montrealu 16. januara.

Dok Beset većinu detalja drži u tajnosti, do javnosti su ipak stigle vesti da je reč o zmaj vozilu opremljenom „Dženeral motorsovim“ V-8 motorom zapremine 6,2 litra, snage 525 konjskih snaga, kao i menjačem sa šest brzina.

„Felinovo“ čedo više izgleda kao vozilo namenjeno trkačkim stazama nego ulicama. U prilog tome govori i mogućnost ugradnje sistema hlađenja karakterističnog za zvezde staza Formule 1.

Pretprodukcija kreće ove godine, misteriozno najavljuje Beset.

Cilj kompanije je da ovaj lepotan bude dostupan ljubiteljima brze vožnje za manje od 100.000 dolara, što je prilična suma kada su kola u pitanju, ali ne i astronomska cena za one koji žude za jedinstvenim modelima.