Iz Kanade stiže superauto!

Zmaj na točkovima, "felino cB7", makar prema prvim informacijama koje stižu od njegovih konstruktora, preti da pomuti račune vladarima tržišta sportskih automobila.

Bez obzira na hiljade i hiljade automobila koje Kanada proizvede za Ameriku, kanadska autoindustrija decenijama nije bila ozbiljan igrač na svetskom tržištu.

Kada su u pitanju „potpuno kanadski četvorotočkaši“, sa električnim dvosedom "campagna T-Rex" priča se manje-više završava.

Sve do sada.

Kanadski vozač (pre)brzih automobila Antoan Beset veruje da će model "felino cB7" promeniti štošta.

Reč je o moćnom karbonskom sportskom vozilu predstavljenom u Montrealu 16. januara.

Dok Beset većinu detalja drži u tajnosti, do javnosti su ipak stigle vesti da je reč o zmaj vozilu opremljenom „Dženeral motorsovim“ V-8 motorom zapremine 6,2 litra, snage 525 konjskih snaga, kao i menjačem sa šest brzina.

„Felinovo“ čedo više izgleda kao vozilo namenjeno trkačkim stazama nego ulicama. U prilog tome govori i mogućnost ugradnje sistema hlađenja karakterističnog za zvezde staza Formule 1.

Pretprodukcija kreće ove godine, misteriozno najavljuje Beset.

Cilj kompanije je da ovaj lepotan bude dostupan ljubiteljima brze vožnje za manje od 100.000 dolara, što je prilična suma kada su kola u pitanju, ali ne i astronomska cena za one koji žude za jedinstvenim modelima.  

Kanadski superauto: "felino cB7"
broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 10. feb 2014, 16:14) - anonymous [neregistrovani]

brzina

pa ovo se ne kupuje da se vozi vec da se gleda i da svi znaju da ga imas

(ponedeljak, 10. feb 2014, 14:51) - anonymous [neregistrovani]

cemu tolika snaga

Pa gde ce da se vozi ovaj automobil. U Ontariju je ogranicenje 100km/h a verujem i u drugim delovima Kanade da je isto. Ovaj automobil mozda ima smisla da se prodaje u Nemackoj a nikako u Kanadi.

(ponedeljak, 10. feb 2014, 14:14) - jovan [neregistrovani]

vrata

5 vrata,gde su?

(ponedeljak, 10. feb 2014, 13:30) - anonymous [neregistrovani]

Nepotreban.

U danasnje vrijeme, ovakav automobil je definitivno nepotreban. Buducnost imaju oni koji mogu da prave automobile na pogon sa malo organskog goriva, funkcionalne za viseclanu porodicu, dobar za sve vremenske prilike i ne previse skup.
Tehnologija vec postoji, samo je pitanje, koliko ce naftne kompanije da to dozvole, posto im to neide na ruku.
Tesla Motors definitivno prednjaci u tom domenu, jedino cijena mu je velika, ali i cijene bsterija sve vise padsju tako da ce vjerovatno biti dostupni i siroj masi.

(ponedeljak, 10. feb 2014, 12:54) - BATMOBILE [neregistrovani]

inspiracija

izgleda neko voli da gleda Betmena!!