Читај ми!

„Vindouz 9“ stiže u aprilu 2015. godine?

Ažuriranje za „Vindouz 8,1“ se „punom parom“ privodi kraju u „Majkrosoftu“, a najverovatnije će biti predstavljeno u aprilu. Prema pisanju uglednog blogera Pola Turota i tehnoloških sajtova, tada će za sledeću godinu biti najavljen i „Vindouz 9 Treshold“.

„Majkrosoft“ trenutno užurbano radi na ažuriranju za Vindouz 8,1, ali ta kompanija ima mnogo veće planove u narednih godinu i po dana pošto planira da izbaci Vindouz 9 Treshold u aprilu 2015. godine.

Ugledni bloger Pol Turot preneo je vest, kao i nameru tehnološkog džina da na velikoj konferenciji "Build 2014" u aprilu predstavi svoju viziju kako će Treshold izgledati.

Izgleda i da „Majkrosoft“ što pre želi da započne sa pominjanjem naredne verzije operativnog programa, jer u kompaniji očito hoće da se polako distanciraju od Vindouz 8, koji je doživeo prilično ozbiljne kritike, posebno kod korisnika pametnih telefona i tableta.

Što se promena tiče još nije sigurno šta „Majkrosoft“ planira. Za sada se spekuliše da razvojni tim želi da poboljša u Treshold uključi novu verziju dizajnerskog jezika Metro 2.0 što će uticati na poboljšavanje aplikacija.

Takođe, sajt Verge prenosi da „Majkrosoft“ želi da izdvoji svoje aplikacije iz Vindouz 8 kako bi omogućili da se one pokreću u odvojenim procesima na tradicionalnom desktopu.

Taj portal takođe navodi i da se planira vraćanje Start menija u Vindouz 9, ali ova promena će možda već biti implementirana u narednom drugom ažuriranju Vindouz 8,1 krajem godine.

Izvori iz tehnoloških krugova navode i da se „Majkrosoft“ nalazi u finalnoj fazi planiranja Tresholda, a njegov razvoj će početi posle konferencije u aprilu ove godine.

Bilo kako bilo, „Majkrosoftu“ treba novi operativni sistem koji će opravdati njihove dosadašnje napore i, po mnogima, velike propuste koje su napravili u Vindouz 8 verziji.

Ukoliko tehnološki džin uspe u svojim naporima da napravi uspešan hibridni operativni sistem za tablete i desktop računare i u njega implementira velika unapređenja u odnosu na Vindouz 8, onda bi u očima korisnika „osmica“ ostala samo gorka prošlost i promašaj kao što je to nekad Vista bila.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво