Bicikl koji prečišćava vazduh

Tajlandski inženjeri i dizajneri osmislili su sjajni koncept bicikla koji će, ukoliko zaživi, prečišćavati vazduh dok ga vozite. Između ručki se nalazi filter koji prečišćava vazduh dok struji kroz njega.

Dizajneri iz tajlandske firme "Lightfog Creative" predstavili su koncept bicikla koji između ručki ima filter za prečišćavanje vazduha.

Sjajna ideja mogla bi u bliskoj budućnosti da postane stvarnost, jer desetine miliona ljudi dnevno koristi ove dvotočkaše kao prevozno sredstvo.

Čim vozač krene da okreće pedale, filteri hvataju prašinu i čiste zagađeni vazduh i takvog ga ispuštaju prema biciklisti.

„Prvobitna ideja je da okretanje pedala proizvodi čist vazduh, ali bicikl ima i mali motor na baterije, pa će nastaviti da čisti vazduh i kad stoji“, navode iz tajlandske kompanije.

Sada im samo predstoji da pronađu investitora, ali s obzirom na odličnu ideju ne bi trebalo da bude problema.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. dec 2013, 13:21)
anonymous [neregistrovani]

Сјајна идеја

Филтери и батерије, који се после неког времена истроше и морају заменити, делиће се наравно бесплатно.
:)

(ponedeljak, 16. dec 2013, 13:17)
;-) [neregistrovani]

Komplementarizam


Evo još jedna ideja u vezi ove Tajlandske ideje koju bi trebali da brendiramo i to bi trebao biti princip za proizvodnju naših tehničkih proizvoda, komplementarizam. Sve što su Tajlanđani smislili je OK ali su zaboravili da taj proćišćeni vazduh mogu neposredno udisati i biciklisti kroz inhalator tako da ne moraju udisati zagađen vazduh dok ga pročišćavaju vozeći biciklo. Zaslužio sam jednu od pozicija mini stara za inovacije, zar ne!?

(ponedeljak, 16. dec 2013, 12:57)
@vladimir0710 [neregistrovani]

Praktična i korisna inovacija

- Mislim da je TOYOTA finansijski najspremnija i najbliža ulaganju u proizvodnju na Tajlandu i još nekom mestu azijskog kontinenta, jer je sve više korisnika ove vrste prevoza širom Azije i ostatku sveta. Desiće se da svaki vlasnik automobila (i oni koji ga nemaju) poželi najmanje jednu takvu biciklu u zavisnosti od bračnog statusa i broja članova porodice. TOYOTA ovog trenutka ima fantastična inovativna rešenja 21. veka kod prevoznih sredstva na dva, tri, četiri točka i to me vodilo u tom smeru.

(ponedeljak, 16. dec 2013, 12:15)
anonymous [neregistrovani]

?

A zasto ovo ne bi moglo da se ugradi i u automobile?

(ponedeljak, 16. dec 2013, 11:45)
Arsen [neregistrovani]

odlicna stvar

D je vise ovako plemenitih izmisljotina i dobrih ljudi,svet bi bio bolje mesto za zivot

(ponedeljak, 16. dec 2013, 11:44)
anonymous [neregistrovani]

Interesantno

Mene samo interesuje koliko to precisti vazduha a koliko zagadjuje okolinu kad se odlozi i napravi ???? :D