Srbin predložio dizajn za „ajfon 6“

Nikola Ćirković, student inženjerstva u Kragujevcu, predložio je sjajan dizajn za „ajfon 6“. Njegove ideje preneli su mnogi svetski mediji, a on kaže da mu je sve došlo spontano i da se trudio da dizajn bude jednostavan i funkcionalan.

Pre nekoliko dana na internetu je počelo da se spekuliše o karakteristikama „ajfona 6“, o veličini ekrana i datumu izlaska. Mnogi umetnici i grafički dizajneri su se brže-bolje bacili na posao i predstavili svoju viziju kako bi trebalo da izgleda „ajfon“ šeste generacije.

Ipak, najrealniji i najzanimljiviji bio je dizajn Nikole Ćirkovića, studenta Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu. Čak je i Bussines Insider kontaktirao s Nikolom i obelodanio njegove ideje.

„Zvala me novinarka i rekla mi kako joj se dizajn mnogo svideo pošto se razlikuje od ostalih predloga. Pitala me je da li može da napiše tekst o tome, a ubrzo ga je i objavila. Posle toga svi su počeli da pišu o tome“, kaže Nikola.

Prema njegovim rečima, ideja je došla spontano, a trudio se da dizajn pre svega bude jednostavan i funkcionalan.

Iako je kao osnovu koristio „ajfon 5“, Nikola je napravio prilične izmene. Pre svega, njegova šestica je tanja, a ekran nije uokviren već pokriva ceo telefon.

Takođe, ulaz za slušalice stavio je s gornje strane, a izmenio je i dugme za ton.