Читај ми!

„Gugl“ u Srbiji: Vidimo se na internetu

Kompanija „Gugl“ je započela snimanje ulica i objekata Beograda i drugih mesta u Srbiji, u cilju realizacije programa „Strit vju“. Automobili za snimanje u Srbiji će biti do sredine naredne godine, otkrio je ekskluzivno za RTS glavni menadžer „Gugla“ Ulf Spitcer.

Ekskluzivne snimke Beogradskoj hronici ustupila je kompanija „Gugl“ sa snimanja gradova za aplikaciju „Strit vju“. „Gugl“ je počeo snimanja i u Beogradu.

Narednih nekoliko nedelja posebno opremljenim vozilima fotografisaće sve veće ulice srpske prestonice.

Automobili za snimanje u Srbiji će biti do sredine naredne godine, otkrio je ekskluzivno za RTS glavni menadžer „Gugla“ Ulf Spitcer.

„Prvo ćemo fotografisati Beograd i Novi Sad. To nam je u planu do kraja ove godine. Zimi ne slikamo, pa ćemo se u Srbiju opet vratiti početkom proleća. Slikaćemo sve veće gradove, ali i pojedina sela. Trenutno kod vas u Srbiji imamo nekoliko specijalizovanih vozila za snimanje. Ne možemo otkriti koliko tačno, jer je to poslovna tajna“, kaže Ulf Spitcer.

Ni mesta koja će se snimati u glavnom gradu nisu unapred poznata. Dok oni slikaju nas, naši sugrađani ovekovečuju njih.

Nekoliko fotografija nastalo je u ulici Kraljice Natalije.

„Guglu“ nije bila potrebna dozvola MUP-a. Informacije o snimanju dostavili su samo povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću.

Šabić je tražio da poštuju privatnost i ne stavljaju snimke sa ljudima u koliko im ne zatamne lik, ili automobile na kojima se vidi broj tablica.

Virtuelna šetnja ulicama, muzejima, obalama reka, moguća je kroz 54 države i 3000 gradova.

Pretpostavlja se da će se krajem sledeće godine i Srbija naći na virtuelnoj mapi sveta.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи