Читај ми!

Stigla dva nova „ajfona“!

Za mesec dana, kako su istakli na predstavljanju u Kupertinu, „ajfon 5“ će postati prošlost jer su na scenu upravo stupili „ajfon 5S“ i „5C“. Prvi – ozbiljna varijanta sa dosta unapređenih karakteristika među kojima je naprimetnija "Touch ID" dugme za bezbednost, i „ajfon 5C“, šarena, jeftinija verzija, koja uz paket košta samo 99 dolara. Svet upoznao i novi operativni sistem "iOS 7", koji će biti besplatan od 18. septembra.

20.09 - Kakvo muzičko iznenađenje za kraj –  na sceni se pojavljuje Elvis Kostelo!

20.02 - Cene su očekivane: verzija sa 16 gigabajta memorije koštaće 199 dolara sa dvogodišnjim ugovorom, sa 32 GB 299 dolara... Naručivanje počinje u petak, a u prodavnice aparati stižu 20. septembra.

19.56 - „Toliko toga iz našeg privatnog života ima na ovim telefonima... Moramo to zaštititi“, ističe Šiler i prelazi na priču o sigurnosno senzoru koji čita otisak prsta. "Touch ID" čita vaše otiske na mnogo višem nivou što se tiče detalja. Preko senzora možete direktno pristupiti i „Ajtjunsu“.

19.54 - Razočarenje za mnoge – nema veći ekran! Ali poseduje mod koji snima 20 fotografija za samo dve sekunde. Zatim čip A7 analizira fotografije i bira najbolje. Nešto slično kao kod „galaksija S4“.

19.48 - Baterija novog „ajfona“ je nešto bolja nego kod „čiste petice“. Što se kamere tiče, ima bolje autofunkcije, poput balansa bele boje, autofokusa... Dodat je još jedan blic, tako da sad ima dva LED blica.

19.43 - Odmah se primećuje novo "Home" dugme na njemu. U pitanju je senzor na dodir. „5S“ poseduje i senzor koji će pratiti podatke i da li hodate, trčite, vozite. Zove se M7. „Najk“ je već napravio aplikaciju koja koristi M7 čip i prati vaše aktivnosti.

19.37 - Grafike su mu, prema Šilerovim tvrdnjama, dva puta brže. Pušten je demo čuvene igrice "Infinity Blade 3". Izgleda impresivno. HD grafika je čista „k'o suza“.

19.34 - Vreme je za „ajfon 5S“. „Veliki skok u performansu“, navodi se u videu koji ide. Imaće tri metalne oplate: srebrnu, zlatnu i svemirsko sivu! Tu je i 64-bitni A7 procesor.

19.26 - „Iznenadiće vas njegova čvrstoća i koliko dobro leži u ruci.“ Ima 4-inčni Retina ekran i koštaće 99 dolara uzu dvogodišnji ugovor.

19.24 - „Ove godine ćemo zameniti 'ajfon 5'. I to ne jednim, već sa dva aparata“, kaže Kuk. Fil Šiler izlazi da ih predstavi. Prvi je „ajfon 5C“ – aparat koji će pratiti maske u pet boja. I „tapeti“ (wallpaper) koji će biti u skladu sa bojama maski.

19.21 - Vraća se Kuk i počinje priču o „ajfonu“.

19.16 - "iOS 7" ima preko 200 novih karakteristika. „Preuzimanje iOS 7 je kao da ste nabavili potpuno novi uređaj“, ističe Federaj. Biće besplatan od 18. septembra.

19.10 - Ima nove "lock" i "home" ekrane. Kontrolni centar mu je zaista jača strana. "Siri" ima novi muški glas, nove pretrage Vikipedije. Tu su i novi zvuci alarma, kao i aplikacija za kameru.

19.08 - Na redu je operativni sistem "IOS 7", za koji Kuk tvrdi da će uskoro postati najpopularniji na svetu. Na sceni mu se pridružuje potpredsednik softverskog odeljenja Kreg Federaj i kreće kroz karakteristike operativnog sistema.

19.01 - Generalni direktor Tim Kuk izlazi na scenu, najavljujući neke uzbudljive stvari za danas, ali prvo vesti iz „Epla“, poput „Ajtjuns“ festivala

18.55 - Prisutnima u sali rečeno da utišaju mobilne telefone. Predstavljanje samo što nije počelo! Prvi redovi puni „Eplovih“ direktora, tu je i Al Gor, član borda kompanije.

18.35 - Novinari se okupili u holu zgrade i čekaju da predstavljanje počne. Tu, na zidu je i citat čuvene Džobsove izreke.

„Eplov“ tzv. specijalni događaj, zakazan za danas u 19 časova u sedištu kompanije u Kupertinu, samo je naizgled misteriozan.

Mediji već mesecima „tvrde“ da će kompanija na današnjoj konferenciji predstaviti novi „ajfon“ i više detalja o novom operativnom sistemu "iOS7".

Kako navode američki sajtovi, „Epl“ će zapravo javnost upoznati sa dva nova mobilna uređaja – „ajfonom 5S“ i „ajfonom 5C".

Prvi bi trebalo da bude naslednik „ajfona 5“, sličnog izgleda kao i prethodnik, uz dodatnu funkciju otiska prsta kojim se startuje telefon radi veće bezbednosti vlasnika (Touch ID sensor).

Imaće i brži procesor i bolju kameru.

Druga verzija, „ajfon 5C“, biće pravljen od plastike, u više boja i namenjen je većem broju kupaca pošto će mu i cena biti pristupačnija.

Pored novih uređaja, pojaviće se i novi operativni sistem, sa potpuno izmenjenim dizajnom i novim fukcijama.

Mediji podsećaju da se „Epl“ nalazi pod pritiskom „Samsunga“, koji u poslednje vreme češće izbacuje nove modele telefona.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи