Читај ми!

Savitljivi ekran stiže do kraja godine

Do kraja ove godine svet bi trebalo da bude bogatiji za mobilni uređaj sa savitljivim OLED ekranom, saopšteno je iz kompanije „El-Dži elektroniks“. Korisnici se neće plašiti pada telefona na tvrdi asfalt, dok će nošenje uređaja u džepu biti gotovo neprimetno.

Još početkom devedesetih godina prošlog veka, prenosivi računari i mobilni telefoni bili su neka vrsta egzotike koja se češće sretala u holivudskim filmovima nego na ulici.

U međuvremenu je došlo do naglog širenja interneta i modernizacije, koja je iz godine u godinu zahvatala sve više domaćinstava širom sveta.

Kako se globalna mreža sve više širila, tako su i proizvođači elektronske i mobilne opreme u korak pratili trend globalizacije.

Kao jedna od vodećih kompanija u oblasti potrošačke elektronike, „El-Dži elektroniks“ je odlučio da napravi još jedan korak dalje, kada je univerzum smartfona u pitanju.

„El-Dži elektroniks“ je najavio da će krajem 2013. godine predstaviti prvi mobilni uređaj sa savitljivim OLED ekranom.

Zahvaljujući inovativnom timu stručnjaka i inženjera, „El-Dži“ aktivno radi na izradi i usavršavanju savitljive površine koja će zauvek promeniti način na koji koristimo mobilne telefone. Zahvaljujući savitljivim OLED ekranima, korisnici se neće plašiti pada telefona na tvrdi asfalt, dok će nošenje uređaja u džepu biti gotovo neprimetno u skorijoj budućnosti.

Na taj način, nešto što je pre svega par decenija izgledalo kao nešto što će biti dostupno tek u dalekoj budućnosti, danas, zahvaljujući naprednim tehnologijama postaje stvarnost.

Od prvih prenosivih elektronskih uređaja pa sve do smart telefona i mobilnog interneta, stvoren je novi prostor koji zahvaljujući naprednim uređajima i novim tehnologijama pruža nove mogućnosti za interakciju, deljenje najnovijih informacija i inspiraciju za stvaranje nečeg sasvim novog, uzbudljivog i korisnog.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се