Читај ми!

Voda u kadi kao „tač skrin“

Kako bi samo zabavno bilo da površina vode u kadi može da se koristi kao ekran pametnog telefona... Ljubitelji „tač skrina“ ne moraju to više da zamišljaju zahvaljujući Japancima koji su izmislili "Aqua Top Display".

Zaista može da zvuči neverovatno da bi voda iz kade mogla poslužiti kao ekran, ali Japanci su to sproveli u delo!

Mogućnost primene takvog „tekućeg ekrana“ je neograničena, a pri tom nije reč samo o igrama u kojima prskanjem potapate neprijateljske brodove.

Aqua Top Display se sastoji od Kinect senzora, koji prati pokrete, i projektora, koji površinu vode pretvara u ekran.

Za projektovanje slike koristi se voda iz kade, dok dubinska kamera detektuje prste ispod i iznad površine vode.

Ta tehnika omogućava upravljanje projektovanim slikama pokretima prstiju, baš kao što je to slučaj kada dodirujemo ekran pametnog telefona.

Korisnici se čak mogu spojiti sa projektovanim objektima. Aplikacija Budite kao jedan pruža neograničene mogućnostima onima koji su maštoviti i imaju „vešte“ prste.

Tako nešto do sada nije bilo moguće sa trenutnim neprobojnim, hladnim i, najčešće, udaljenim površinama za projektovanje.

Kako bi kada mogla da se pretvori u mesto zabave, u vodu bi trebalo dodati malo soli za kupanje, prenosi Hafington post.

Ideja o vodi iz kade kao tač skrinu nastala je na tokijskom Univerzitetu za elektronsku komunikaciju, a napravljeno je i nekoliko video-klipova koji prikazuju neke inovativne pokrete.

Takođe, fotografije ili ikonice mogu se organizovati „premeštanjem vode“.

Očigledno, sve ovo nije preterano korisno niti praktično, ali je veoma zabavno. U narednim godinama, ipak, može se očekivati razvijanje ideje, a pitanje je na kakve će sve primene, što pod vodom, što na suvom, zinteresovani nabasati.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво