Читај ми!

Pejpal testira „plaćanje licem“

Aplikacija za smartfonove kojom preko Pejpala možete plaćati u prodavnicama pomoću vaše fotografije koja se na jednostavan način pojavljuje u sistemu prodajnog objekta, testira se u Londonu.

Poznati servis za onlajn plaćanje Pejpal (Pay Pal) objavio je aplikaciju za pametne mobilne uređaje koja omogućava korisnicima plaćanje pomoću prepoznavanja njihovih lica.

Opcija plaćanja zasada je u test fazi, a sprovodi se na području Velike Britanije, konkretno u 12 prodavnica londonskog okruga Ričmond.

Pri kupovini osoba izabere radnju i klikne na njeno ime, ukuca pin kod u aplikaciju, nakon čega se lice te osobe pojavi unutar sistema za plaćanje prodavnice. Zatim kasir klikom na sliku kupca naplaćuje uslugu.

Na kraju kupac na svom uređaju dobija obaveštenje o iznosu koji mu je naplaćen, te uobičajenu priznanicu obavljene transakcije putem elektronske pošte.

Pejpal aplikacija dostupna je za Android, iOS i Vindouz uređaje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи