Gvirnite u "Dragon Age: Inqusition"

Treći deo, sada već, kultne franšize "Dragon Age" uvešće veliki broj novina, ali i vratiti neke mogućnosti koje su u drugom nastavku izbačene. Biranje rasa likova, uvođenje životinja za jahanje, ogromne mape i još kompleksniji svet, mogućnost da direktno utičete i menjate okolinu i sadržaj igre, samo su neke od najavljenih promena.

Još otkad je prvi put stavljena na police u prodavnicama 2009. godine, Dragon Age je postao jedna od najpopularnijih RPG igara, a više puta je isticano da je naslednik kultnog Baldurs Gate.

Iako je treći deo igre zakazan za jesen 2014. godine, kompanija "Bioware" otkrila je veliki broj detalja vezan za novi nastavak izuzetno popularne franšize.

Neke od promena u odnosu na drugi deo jeste vraćanje mogućnosti biranja rasa likova koje vodite, kao što je to bilo u Dragon Age: Origins, ali i uvođenje životinja za jahanje.

"Bioware" se odlučio na potez vraćanja izbora rasa likova zbog složenosti kojom će odisati novi nastavak, kao i želje da igračima vrate mogućnost da samim izborom izgleda i rase likova direktno utiču na priču.

Tako će, kao i u prvom delu igre Dragon Age: Origins, priča biti potpuno drugačija ako počinjete kao patuljak, vilenjak ili čovek. Osim toga, vaš stalež će takođe umnogome uticati na kasniju interakciju. Na primer, ukoliko se odlučite da budete plemić niži staleži i obični ljudi će gajiti određeno podozrenje prema vama.

Zbog složenosti okruženja, izuzetno detaljnih i ogromnih mapa, uvedena je mogućnost jahanja kako bi se igrači lakše kretali po otvorenom prostoru.

Što se priče tiče, Dragon Age: Inqusition smeštena i između zemalja istočnog Fereldena i zapadnog Orleja. Dok svi međusobno ratuju otvara se portal na nebu odakle izlaze horde demona.

Igrači će počinjati kao inkvizitori, a tokom igre će graditi i jačati svoju inkizitorsku moć. Završavajući zadatke, čineći usluge, preteći i pomagajući igrači će skupljati ljudstvo i zlato i tako povećavati moć svoje organizacije.

Činjenica koja je posebno zanimljiva jeste interakcija sa okolinom. Ukoliko na primer igrač naiđe tokom svojih putovanja na razrušenu tvrđavu, može da uloži novac, ponovo je izgradi i od nje napravi inkvizitorsko utvrđenje.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара