Читај ми!

„Otporan na decu“ – "Galaxy S4 Active"

Mobilni telefoni roditelja stalno su u opasnosti da završe svoj radni vek kada ih se deca dočepaju. Zato je „Samsung“ odlučio da novi pametni telefon "Galaxy S4 Active" napravi otpornim na vodu, prašinu i udarce. Jednostavno, „otporan je na decu“.

Hiljade mobilnih telefona svakodnevno završe kao žrtve dečjeg nestašluka. Radoznali mališani jednostavno ne mogu da odole šarenim ekranima i mogućnošću da puste svoje omiljene igrice.

A vrlo dobro je poznato kakve su dečje reakcije kada izgube u svojoj omiljenoj igri. Baš to je nateralo „Samsung“ da unapredi fizičke odlike pametnog telefona Galaxy S4.

Novi uređaj zove se Galaxy S4 Active, a iz južnokorejske kompanije ističu da je otporan na sve što deca namerno ili slučajno mogu da mu urade.

Osim toga što tvrde da je telefon otporan na prašinu i udarce, pod vodom može da izdrži do pola sata.

Ekran takođe poseduje Glove Touch komponentu što omogućava da se koristi i sa rukavicama. Tvrdi se da je i da Galaxy S4 Active može da snima kamerom pod vodom.

Luke Mansfild, šef „Samsungovog“ evropskog tima za inovacije, rekao je da je uređaj dizajniran imajuću u vidu roditelje i njihove probleme sa nestašnim mališanima.

„Znamo da deca često koriste telefone svojih roditelja. Obišli smo veliki broj domova gde smo imali prilike da vidimo groblje razbijenih uređaja“, naveo je Mansfild.

Galaxy S4 Active koštaće malo više od 550 evra. Ipak, zanimljivo je da garancija ne pokriva oštećenja uzrokovana peskom, prašinom, vodom ili nepravilnim korišćenjem.

Glavni rival Galaxy S4 su „Sonijevi“ pametni telefoni serije Xperia Z, lansirani u januaru, a koji su vodootporni na metar dubine i pod vodom mogu da izdrže pola sata.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво