„Otporan na decu“ – "Galaxy S4 Active"

Mobilni telefoni roditelja stalno su u opasnosti da završe svoj radni vek kada ih se deca dočepaju. Zato je „Samsung“ odlučio da novi pametni telefon "Galaxy S4 Active" napravi otpornim na vodu, prašinu i udarce. Jednostavno, „otporan je na decu“.

Hiljade mobilnih telefona svakodnevno završe kao žrtve dečjeg nestašluka. Radoznali mališani jednostavno ne mogu da odole šarenim ekranima i mogućnošću da puste svoje omiljene igrice.

A vrlo dobro je poznato kakve su dečje reakcije kada izgube u svojoj omiljenoj igri. Baš to je nateralo „Samsung“ da unapredi fizičke odlike pametnog telefona Galaxy S4.

Novi uređaj zove se Galaxy S4 Active, a iz južnokorejske kompanije ističu da je otporan na sve što deca namerno ili slučajno mogu da mu urade.

Osim toga što tvrde da je telefon otporan na prašinu i udarce, pod vodom može da izdrži do pola sata.

Ekran takođe poseduje Glove Touch komponentu što omogućava da se koristi i sa rukavicama. Tvrdi se da je i da Galaxy S4 Active može da snima kamerom pod vodom.

Luke Mansfild, šef „Samsungovog“ evropskog tima za inovacije, rekao je da je uređaj dizajniran imajuću u vidu roditelje i njihove probleme sa nestašnim mališanima.

„Znamo da deca često koriste telefone svojih roditelja. Obišli smo veliki broj domova gde smo imali prilike da vidimo groblje razbijenih uređaja“, naveo je Mansfild.

Galaxy S4 Active koštaće malo više od 550 evra. Ipak, zanimljivo je da garancija ne pokriva oštećenja uzrokovana peskom, prašinom, vodom ili nepravilnim korišćenjem.

Glavni rival Galaxy S4 su „Sonijevi“ pametni telefoni serije Xperia Z, lansirani u januaru, a koji su vodootporni na metar dubine i pod vodom mogu da izdrže pola sata.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 16. okt 2013, 23:24) - garavi [neregistrovani]

sony go

Imam sony go . Plivao , snimao , i slikao pod vodom . Tel. 100% ide pod vodu . Ronio sam i snimao . tel. Ne bi menjao za 4 galaxia . Samo sony

(utorak, 30. jul 2013, 12:17) - anonymous [neregistrovani]

Deca

Deci loptu u ruke, pa na ulicu da se igraju sa vršnjacima, šta će malom detetu mobilni telefon!

(utorak, 30. jul 2013, 00:48) - anonymous [neregistrovani]

Nemanja_BG_87

Otporan na vodu,a garancija ne pokriva kvar zbog ulaska vode,pa isto kao da EI nis napravi TV koji ce explodirati posle 3 dana koriscenja,a da garancija ne pokriva exploziju:) dok je ovaca bice i sisanja...

Nego,dal je otporan ako ga pregazi FAP pun šodera??

dok takav ne naprave,za mene je svaki mob UNIŠTIV:))

(ponedeljak, 29. jul 2013, 23:01) - anonymous [neregistrovani]

Sony Z

Ovo je samo odgovor na Z nista drugo. Tu Sony pravi bitnu razliku od S4. Kakava deca kakve gluposti :D

(ponedeljak, 29. jul 2013, 19:28) - anonymous [neregistrovani]

ccc

Deci kupuju telefone.