Novi „Neksus 7“ za samo 229 dolara

„Gugl“ će sledeće nedelje predstaviti novi tablet „Neksus 7“. Ekran visoke rezolucije sa dijagonalom od 17,8 centimentara, četvorojezgarni procesor i operativni sistem Android 4,3 čine novi tablet impresivnim, posebno ako se ima u vidu cena od 229, odnosno 269 dolara zavisno od veličine memorije.

Druga generacija „Guglovog“ tableta Neksus 7 biće predstavljena 24. jula, a u poređenju sa prethodnim tabletom imaće 17,8 centimetara dugačku dijagonalu ekrana visoke rezolucije, pet megapiksela kameru na zadnjoj strani i 1,2 megapiksela spreda.

Prema informacijama koje su procurele u javnost, uoči predstavljanja sledeće nedelje, korisnici će za drugu generaciju Neksus 7 tableta sa 16 gigabajta memorije morati da izdvoje 229 dolara, dok će za verziju sa 32 gigabajta novčanik morati da olakšaju za 269 dolara.

Operativni sistem biće Android 4,3 Jelly Bean.

Druga generacija tableta Neksus 7 u sebi će najverovatnije imati četvorojezgarni Qualcomm Snapdragon S4 procesor i dva gigabajta radne memorije.

Prve informacije su procurele iz kompanije „Asus“, koja proizvodi tablet, a „Gugl“ je odmah nakon toga zakazao konferenciju i predstavljanje 24. jula. Uz to saopštenje „Android Central“ je pustio i slike novog modela.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. jul 2013, 11:47) - Neobuzdani Elektron [neregistrovani]

Srbija i svet

To ce kod nas da stigne za jedno 5 godina i bice po toj istoj ceni. Posto izgldeda da mi putujemo velikom brzinom u odnosu na druge zemlje u svetu (na dole) pa dolazi do izrazaja Ajnštajnova teorija relativiteta.

(ponedeljak, 22. jul 2013, 08:17) - dare [neregistrovani]

Srbija

Kod nas ce da kosta 500 evra. Zivi bili pa videli

(ponedeljak, 22. jul 2013, 08:09) - anonymous [neregistrovani]

Napomena

Samo bih vas podsetio da za cenu ovog mobilnog neko u Srbiji radi mesec dana. I pitao bih vas, zasto sa ovakvim clancima mislite da ste u trendu i da je vazno da pisete o mobilnom telefonu ????!

(ponedeljak, 22. jul 2013, 06:54) - anonymous [neregistrovani]

Gugl...

Gugl opravdano trazi menadzera sa znanjem srpskog:-) a bilo bi dobro dobrim, kvalitetnim proizvodima a po prihvatljivim cijenama pokriti podrucje Balkana, prebukiranog losim proizvodima po visokim cijenama.