Читај ми!

Rasprodaja u „Majkrosoftu“ i „Blekberiju“

Tržišna borba traži sve ekstremnije mere. Da bi poboljšali prodaju, „Majkrosoft“ i „Blekberi“ ozbiljno su smanjili cene nekih od najtraženijih proizvoda. Ipak, na teritoriji tableta i pametnih telefona i dalje dominiraju drugi.

Tržište je arena u kojoj vladaju nemilosrdni uslovi. Ukoliko kompanija želi da nastavi da posluje dobro ili, pak, opstane mora da se bori na sve moguće načine.

To važi i za ogromne firme poput „Majkrosofta“ i „Blekberija“. Da igraju po pravilima, stručnjaci obe kompanije dokazali su kada su odlučili da pojeftine neke od najtraženijih proizvoda kako bi motivisali kupce da pohrle u radnje.

„Majkrosoftov“ tablet "Surface RT" sa 32 gigabajta memorije sada se na britanskom tržištu može kupiti za nešto više od 320 evra, što je čak 140 evra manje nego ranije. U slučaju verzije sa dvostrukom količinom memorije novi vlasnik moraće da izdvoji tek 415 evra.

S druge strane okeana kompanija „Blekberi“ odlučila je da kupcima uz ugovor ponudi model "Z10" za samo 49 dolara (37 evra). Samo pre četiri meseca slična ponuda koštala je 199 dolara (153 evra)!

Obe firme razvile su neznatno unapređene verzije uređaja da bi promovisale najnoviji softver.

Takođe, reč je o pokušaju takmičenja sa „Eplom, „Guglom i „Samsungom na polju pametnih telefona i tableta, tvrde poznavaoci prilika u svetu modernih tehnologija. Uspeh koji su postigli mogao bi da se okarakteriše kao umeren.

„To je veoma važan korak za obe kompanije. Nadmetanje sa 'Eplovim' i 'Samsungovim' modelima nije lak posao. Naročito kada se uzme u obzir da je to teritorija na kojoj dominiraku 'opasni' igrači“, objasnio je analitičar telekomunikacija Toni Krips u izjavi za Bi-Bi-Si.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво