Читај ми!

"Xbox One" je stigao!

Nova „Majkrosoftova“ konzola zvaće se "Xbox One". Na premijernom predstavljanju otkrivene su karakteristike i šta će sve biti stavljeno ispod „haube“. Prikazano i nekoliko novih igara koje tek treba da izađu i kako će sve izgledati na "Xbox One". Nova konzola ima i opciju prepoznavanja glasa pa će jednostavnim komandama moći da se prebacuje između televizijskog programa, igara ili muzike.

20.03 - Iz „Majkrosofta" najavljuju da će se sa distribucijom "Xbox One" krenuti krajem godine. To bi za sad bilo sve, a nove informacije biće predstavljene 11. juna na "E3" konferenciji u Los Anđelesu.

19.57 - Nastavlja se predstavljanje igara. Call of Duty: Ghosts na redu. Prikazane mnoge promene i veliko poboljšanje u grafici, a sve će glatko raditi na novoj konzoli.

19.48 - Najavljena i nova serija, koja će biti rađena prema igri Halo, a režiraće je niko drugi nego Stiven Spilberg. „Već 30 godina igram igre. Veoma sam uzbuđen i srećan što mogu Halo da prebacim u seriju", kaže Spilberg u uključenju u premijeru. 

19.38 - Neke od novih igara koje tek treba da izađu prikazane na "Xbox One". Sve izgleda, najblaže rečeno, impresivno!

19.32 - Prikazan je video materijal sa najboljim sportistima sveta koji čine nezaobilazan deo igara koje se mogu igrati na novoj konzoli. A iz „Majkrosofta" kažu da će baš zbog većeg užitka u tim igrama novi "Xbox One" omogućiti mnogo bolju grafiku i performanse.

19.25 - U novoj konzoli postojaće tri operativna sistema - Xbox OS, Kernal i Windows, a korisnik će moći veoma lako da prebacuje između tri programa.

19.20 - Evo i karakteristika. Osmojezgarni procesor, osam gigabajta radne memorije, 500 gigabajta hard disk i blu-rej drajv.

19.15 - Kada uđete na programsku šemu ili listu pesama možete jednostavnim glasovnim komandama da prebacujete kanale ili puštate pesme. "Snap Mode" omogućava da dva programa rade istovremeno. Na primer, dok gledate film da zovete nekog na Skajp

19.12 - Kamera Kinect, kada vas prepozna, loguje vas. Pošto konzola prepoznaje glas, omogućava vam da izdajete komande i da glasom upalite televiziju ili započnete igru. Samo kažete: "Xbox Live TV" i konzola prebacuje sa igre na televiziju.  

19.08 - Nova konzola će se zvati "Xbox One" 

19.04 - „Spremni smo da promenimo zabavu zauvek", kažu iz „Majkrosofta" na samom početku. 

18.50 - Još deset minuta do premijere! 

U Redmondu, u američkoj državi Vašington, na premijernom predstavljanju nove „Majkrosoftove" konzole otkriveno je da će se novi "Xbox" zvati "One". Otkrivene su još mnoge misterije, poput karakteristika i komponenti, novih opcija i mogućnosti. Jedna od stvari koje nisu saopštene je cena, pa će svi ljubitelji ove „zverke" morati da budu strpljivi.

"Xbox One" će u sebi imati osmojezgarni procesor, 500 gigabajta hard diska, osam gigabajta radne memorije, blu-rej drajv i još mnogo toga. Svi navodi vezani za hardverske karakteristike, koji su u medijima proteklih nedelja kružili, ispostavili su se kao tačni.

Ostaje još samo da se vidi da li će procesor biti AMD-ov Jaguar, 64-bitni osmojezgarni od 1,6 gigaherca, i da li će grafička karta biti Radeon HD 7790 kako je ranije najavljivano.

Najveći konkurent „Plejstejšn 4" ima gotovo iste komponente u sebi, sem grafičke karte koja je Radeon HD 7870.

Najveća novina jeste Kinect kamera koja vas loguje pri prepoznavanju. Pomoću nje i nove mogućnosti glasovnih komandi moći ćete da izdavanjem jednostavnih naredbi sa igranja igre da se prebacite na gledanje televizijskog kanala.

Samo kažete: "Xbox Live TV" i konzola prebacuje sa igre na televiziju.

Ide se još dalje, pa ćete glasovnim komandama, moći da uđete u programsku šemu ili listu pesama i da birate kanale ili šta želite da pustite.

Snap Mode opcija omogućava da dva programa rade istovremeno. Tako ćete moći da dok gledate film zovete i pričate sa nekim na Skajpu.

Mnoge nove igre, koje tek trebaju da izađu, prikazane su kako izgledaju na "Xbox One". Prvi utisak je impresivan. Gigant iz Redmonda je najavio da je izdvojeno mnogo više novca na igre nego ranije, a to potkrepljuju podatkom da će „Majkrosoft studios" izbaciti 15 novih igara.

Među prikazanim igrama su i Fifa 14, NBA Live, Call of Duty:Ghosts, a najavljeno je i snimanje televizijske serije na osnovu legendarne Halo igre. Režiser ekranizacije biće Stiven Spilberg, koji se uključio u program rekavši da jedva čeka da počne sa snimanjem. 

Najavljeno je da će se nova konzola naći u prodaji od kraja godine.

Nekoliko stvari je, međutim, još ostalo pod znakom pitanja, Još nije poznato da li će na novoj konzoli moći da se igraju stare igre, a nije rečeno ni da li će za sve igre biti potrebna internet veza.

Još pitanja je ostalo bez odgovora, ali za njihovo razrešenje neće biti potrebno dugo da se čeka, pošto će „Majkrosoft" nastupiti na "E3" konferenciji u Los Anđelesu, od 11. do 13. juna. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи