Читај ми!

Suviše jeftin za kupce?

Nit' je skuter nit' je automobil. Takva mu je i cena, 2.150 evra. Verovatno je zato „nano“ i prošao loše na indijskom tržištu. Međutim, „Tata“ sprema novu „mikro“ liniju – ultramoderni „piksel“.

Najjeftiniji auto na svetu, „tata nano", nije na indijskom tržištu postigao uspeh koji se očekivao kada je predstavljen 2008. godine. Otkako su isporuke počele u julu 2009, samo 229.157 primeraka je prodato u Indiji, iako je fabrika mogla da isporuči 250.000 komada godišnje, navodi sajt Auto ekskluziv.

Pad od 86 odsto ih je sačekao u 2013. godini.

Razlog ovako slabe prodaje „tate nano" je veoma čudan – automobil je jednostavno suviše jeftin! Sa cenom od 2.150 evra kupci ga ne vide kao automobil. I ne može im se zameriti, jer je „Tata" promovisala „nano" model kao zamenu za skuter.

Iz tog razloga proizvođač sada pravi nove planove za proboj na tržište i planira da uvede skuplje modele koji će se bazirati na „nano" platformi.

Direktor „Tate" Karl Slim je izjavio da je trenutni „nano" model propust marketing strategije koja nije uspela kod publike. Vozači skutera nisu kupovali „nano", jer im nije pružao ono što im pruža skuter, a opet sa druge strane vozači automobila ne smatraju da je „nano" automobil.

Očekuje se da „Tata" uvede „piksel" koncept, kao primer onoga što vide kao budućnost brenda. Nisu ulazili u detalje osim izjavom da će novi model biti ponuđen u nekoliko varijanti i sa širokim rasponom cena.

Hoće li se nova strategija isplatiti, videćemo.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво