Читај ми!

"Galaxy S4": Budućnost je tu!

Kameru od 13 megapiksela, procesor sa osam jezgara, pregršt zanimljivih aplikacija, ali i zadavanje komandi očima ima "Galaxy S4", koji se od svog prethodnika, popularne „trojke“ kompanije „Samsung", možda ne razlikuje dizajnom, ali je zato tanji i lakši. Korejski gigant je za prezentaciju novog čeda angažovao brodvejske glumce koji su veoma živopisno prikazali sve njegove mogućnosti.

1.00 - Šou je završen, ali sumiranje utisaka nije. Biće potrebno dosta vremena da se istraže sve funkcije koje su predstavljene. No, ne može se poreći da je veče bilo zanimljivo.

00.56 - Malo o zdravlju, smartfon meri potrošnju kalorija, ali i njihov unos, ako mu kažete šta ste pojeli, takođe, nivo šećera u krvi, puls, pritisak... 

00.55 - Uređaj detektuje kada ne gledate u njega, pa ako, recimo, skrenete pogled dok pratite film, on će se pauzirati.

00.54 - Tokom video-poziva, sa sagovornikom ili više njih možete podeliti ono u šta trenutno gledate, takođe u video-formatu, ali i pisati po ekranu, gde su, takođe, video-prikazi svih koji učestvuju u ćaskanju.

00.52 - Na redu je aplikacija „Grup plej" kojom možete određenu pesmu deliti sa još osam "S4" uređaja, čak i bez internet konekcije. Nezavisno se može smanjivati i pojačavati zvuk na svakom uređaju posebno.

00.50 - Poslovni podaci i sadržaji su potpuno odvojeni od privatnih.

00.47 - Iako je reč o modelu sa ekranom koji reaguje na dodir, radiće i sa rukavicama na rukama, jer ne morate ni da dotaknete ekran. Dovoljno je da uperite prst u željenu komandu. Naročito zgodno ukoliko ste namazali ruke kremom.

00.45 - Kako se ne biste dvoumili i što pre zamenili svoj telefon moćnim „Samsungovim" čedom, tu je aplikacija „Smart svič", uz pomoć koje možete sve podatke, poruke i kontakte vrlo lako preneti sa bilo kog telefona na S4.

00.42 - Aplikacija "Home Sync" omogućava da se S4 poveže sa bilo kojim pametnim uređajem u kući poput televizora, tableta ili desktop računara i da deli sadržaje sa njima, ali i da im komanduje. Takođe, moguće je gledati TV program – u visokoj rezoluciji i na smartfonu! 

00.40 - Kamera prepoznaje okruženje, pa ukoliko snimite više fotografija u, recimo, Rio de Žaneiru, predložiće vam da napravite album, koji zatim možete objaviti na Fejsbuku i drugim mrežama. Takođe, u okviru iste aplikacije, možete naručiti štampanje albuma i slanje na adresu.

00.39 - Na redu je „Es prevodilac", izgovorite rečenicu na jeziku koji znate, a prevodilac prevodi na jezik koji ne znate, a potreban vam je kako biste se sporazumeli sa nekim. Radi i obrnuto, i to na zavidnom broju jezika. Isto važi i za prevod pisanog teksta, poput mejlova.

00.35 - Ukoliko vam neko upadne u fotografiju, jednim jednostavnim potezom ga možete „iseći" kao da nikada nije ni bio tu. Poseduje ekran dijagonale pet inča.

00.33 - Uz pomoć brodvejskih glumaca, započela je demonstracija fotogorafisanja dualnom kamerom, a osim brojnih mogućnosti obrade fotografije, neverovatan dodatak – moguće je zabeležiti zvuk uz fotografiju, npr. „Zdravo, bako!" 

00.28 - Uređaj poseduje brojne senzore, uključujući i one za vlažnost, dva gigabajta RAM memorije i mogućnost dodatnog memorijskog prostora sa SD karticom, ali i snažnu bateriju koja sve to može da izdrži.

00.25 - Potpuno inovativni, kako ga promovišu, življi i prilagođeniji interfejs, uz podržavanje zavidnih brzina vajerles interneta, sa jednom kamerom od 13 megapiksela i drugom od dva.

00.20 - Mali Džeremi je otvorio kutiju! 

00.15 - Džej Kej Šin, jedan od predsednika „Samsunga", drži inspirativni govor o mogućnostima fotografisanja uz beleženje zvuka i komuniciranje sa prijateljima širom sveta, bez obzira na jezike. Isporuke kupcima počinju od aprila.

00.12 - Na sceni je dečak iz reklame, mali Džeremi sa kutijom, odbija da je otvori... još uvek.

00.10 - Počelo je, uz malo napetog kašnjenja! 

00.00 - Prezentacija pomerena na 00.04, zbog simbolične četvorke! 

23.45 - Reporteri sa lica mesta javljaju da je atmosfera kao na dodeli Oskara.

23.31 - Manje od pola sata ostalo do svečanog predstavljanja nove „Samsungove" zvezde, stvara se gužva.

23.05 - Stručnjaci prognoziraju da bi korejski gigant mogao da proda čak deset miliona smartfonova "Galaxy S4" u narednih mesec dana, pod uslovom da ne bude problema sa isporukom.

22.40 -  Sudeći po slikama koje su procurile u javnost, "Galaxy S4" je nešto veći od svog prethodnika, tzv. „trojke" kompanije „Samsung".

22.05 - Ovo je prvi put za tri godine da „Samsung" lansira neki "Galaxy" uređaj u SAD, što govori da je poznata komanija rešila da pobedi „ajfon" kompanije  „Epl" na njegovom terenu.

21.25 - Predstavljanje "Galaxy S4" uređaja je udarna vest u medijima širom sveta, zahvaljujući ogromnom budžetu koji „Samsung" svake godine izdvaja za sektor marketinga. Prošle godine, budžet je iznosio oko 400 miliona dolara, više od „Epla", „Dela", HP-a, „Koka-kole" i „Majkrosofta" zajedno.

20.50 - Pripreme u toku, pogledajte kako izgleda bina na Menhetnu.

20.01 - Napetost raste, manje od četiri sata ostalo je do otkrivanja nove „Samsungove" zvezde.

Svečano predstavljanje novog „Samsungovog" smartfona "Galaxy S4" održano je u Njujorku.

Uprkos trudu proizvođača da specifikaciju uređaja drži pod velom tajne sve do večeras „sudbonosnog momenta", neke informacije su već procurile.

„Šuškalo" se da će ovaj smartfon biti opremljen kamerom od 13 megapiksela kojom će moći da prave panoramske fotografije.

Najavljeno je da će "Galaxy S4" biti unapređen sa „4+4" jezgra, a kako se to obistinilo, ovaj uređaj je poneo laskavu titulu prvog smartfona sa procesorom koji čine osam jezgara.

Dodatni kec u rukavu trebalo je da bude "eye-tracking" softver koji vaše oko pretvara u skroler stranica (prema nezvaničnim informacijama iz korejskog giganta, funkcioniše tako što softver detektuje kada je oko došlo do kraja vidljivog teksta na smartfonu i automatski prelazi na sledeću stranicu).

Osim te „smart skrol" mogućnosti, Samsung je sve oduševio i „smart pauzom", odnosno pauziranjem video-snimka ukoliko skrenete pogled sa ekrana.

Sudeći prema ovim informacijama, „Samsung" se zaista potrudio da uzdrma tržište i vlasnicima "iPhone 5" i "Galaxy S III" da povoda za razmišljanje.

Sa druge strane, na pojedinim internet portalima koji se bave novim tehnologijama pojavile su se zamerke da izgledom previše podseća na svog prethodnika "Galaxy S3" i da se proizvođač nije dovoljno pozabavio dizajnom uređaja.

Najveći rival korejskog giganta, kompanija „Epl", burno je reagovala otvorenim uvredama.

„Saznali smo da će 'Samsung' izbaciti uređaj sa operativnim sistemom starim godinu dana. Kupci će morati da čekaju napredniju verziju androida", izjavio je Fil Šiler, vicepredsednik „Eplovog" marketinga.

Ove glasine, ali i brojne funkcije i aplikacije koje su noćas predstavljene u Njujorku, moći će da se provere i istraže samo upotrebom. Proizvod će se naći u prodaji od aprila, pa se tada očekuju i pouzdani podaci o njegovim karakteristikama.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво