Читај ми!

„Vikipedija“ neće biti blokirana u Rusiji

Ruski ministar za komunikacije Nikolaj Nikiforov rekao je da ne postoje planovi da se internet enciklopedija „Vikipedija“ potpuno zabrani u Rusiji, iako bi neke stranice mogle biti blokirane u skladu sa ruskim zakonom.

Koliko se ja sećam, polemika se vodila oko članaka na Vikipediji koji sadrže informacije o metodama pravljenja narkotika, rekao je ministar Nikolaj Nikiforov, prenosi TAS.

„Ako naša Služba za kontrolu narkotika zaista izda zvaničnu odluku o tome da ove informacije mogu da se podvedu pod kategoriju nelegalnih podataka, onda će ruska Služba za nadzor u sferi telekomunikacije, informacionih tehnologija i masovnog komuniciranja - Roskomnadzor - naravno blokirati ovu stranicu“, precizirao je Nikiforov i naglasio da nije bilo reči o potpunom blokiranju Vikipedije.

Ruski ministar za komunikacije istakao je da će rešavanje ovog pitanja zavisiti od toga kako se tumači ruski zakon.

„Postoji jasno formulisan zakon i on se mora poštovati na teritoriji Rusije. Upravo zato, ako postoje informacije koje su sa stanovišta ruskog zakonodavstva nezakonite, Raskomnadzor će sprovesti mere u skladu sa svojim nadležnostima“, objasnio je Nikiforov.

Ministar je reagovao nakon što je Roskomnadzor objavio listu na kojoj se nalazi pet članaka sa Vikipedije čiji sadržaj je Federalna služba za kontrolu narkotika prepoznala kao nezakonite.

Naime, Služba je ukazala na to da pojedini delovi spornih članaka sadrže informacije o postupku pripreme i upotrebe narkotika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи