Читај ми!

„Gugl“ otkupio celu abecedu!

U avgustu ove godine, „Gugl“ je objavio novu kreaciju sopstvene komapnije pod nazivom „Alfabet“. Sada, nakon kupovine domena ABC, ovaj gigant polaže prava na internet adresu koja pokriva celu abecedu.

„Гугл“ откупио целу абецеду! „Гугл“ откупио целу абецеду!

Od kako je objavljeno da „Gugl“ menja ime kompanije, ABC.xyz adresa je do sada imala ulogu da korisnika dovede do glavne stranice „Alfabetovog“ sajta. 

I dalje ostaje da se pokaže zašto je „Gugl“ kupio apsurdno dugačko ime svog domena.

Postoje još dva očigleda imena koja bi bila pogodna za „Alfabet“, ali njih poseduje kompanija „Be-Em-Ve“ i "American Broadcasting Company" - Alphabet.com i ABC.com – tako da im je možda samo ponestalo opcija.

URL adresa koju čini cela abeceda je prethodno posedovalo privatno lice, i prvobitno je registrovano 1999. godine. 

Mnogi su nagađali da se radi samo o meri predostrožnosti kompanije, koja je želela da izbegne da bilo koja konkurentska kompanija ne polaže prava na bilo šta što bi imalo veze sa abecedom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи