Читај ми!

„Majkrosoft“ predstavio nove „lumije“, tablete i narukvicu

Američka korporacija „Majkrosoft“ predstavila je u Njujorku novu liniju „lumija“ pametnih telefona, novi tablet „Surfejs pro 4“ i ažuriranu verziju svoje nosive fitnes narukvice „majkrosoft bend“, koja će funkcionisati pod „Vindouzom 10“, njegovim najnovijim operativnim sistemom.

Vindouz 10, lansiran u julu, deo je „Majkrosoftovih“ napora da osvoji veći udeo na tržištu tableta i smartfona, na kom sada dominiraju „Epl“ i južnokorejski „Samsung“, izveštava „Rojters“.

„Majkrosoft“, čije su akcije porasle 0,9 odsto, na 47,06 dolara u prepodnevnom trgovanju, saopštio je da je do sada na 110 miliona uređaja instaliran sistem Vindouz 10.

Smartfoni „lumija 950“ i „950 iks-el“ će imati početnu cenu od 549, odnosno 649 dolara, kada krenu u prodaju u novembru, dok će „lumija 550“ koštati 139 dolara kad bude dostupna na tržištu u decembru.

„Lumija 950“ ima ekran od 5,2 inča i šestojezgarni procesor, a veća „lumija 950 iks-el“ ima 5,7-inčni ekran i osmojezgarni čip. Oba uređaja imaju kameru od 20 megapiksela na poleđini, do 32 gigabajta skladišnog prostora, mogu da snimaju u 4K rezoluciji i koriste tehnologiju tečnog hlađenja.

Iz „Majkrosofta“ su naveli da se skladišni prostor na telefonima može proširiti i do dva terabajta korišćenjem memorijske kartice. 

Podaci o „lumiji 550“ još nisu objavljeni. Novi „surfejs pro 4“ tablet - veća, ali tanja i lakša verzija „surfejsa pro 3“, košta 899 dolara, a biće dostupna u prodaji od 26. oktobra, dok narudžbine u pretpordaji počinju u sredu.

Lansiran gotovo godinu i po dana posle svog prethodnika, „surfejs pro 4“ ima ekran od 12,3 inča s 267 piksela po inču. Radi sa šestom generacijom „Intelovih“ procesora i ima 16 gigabajta radne memorije i jedan terabajt skladišnog prostora.

„'Surfejs pro 4' je 50 odsto brži od 'mekbuk era'“, rekao je korporativni potpredsednik u „Majkrosoftu“ zadužen za „surfejs“ računare, Panos Panaj.

„Majkrosoft“ je, takođe, saopštio da novi tablet i smartfoni stižu s aplikacijom "Hello", opcijom automatske biometrijske prijave koja je uvedena ranije ove godine. Ona omogućava korisnicima da skeniraju svoje lice, zenicu oka ili otiske prstiju kako bi potvrdili svoj identitet i tako dobili pristiup svom „Vindouz“ telefonu, laptopu ili personalnom računaru.

Narukvica „majkrosoft bend 2“, koja omogućava korisnicima da prate svoj fitnes i režim vežbanja, koštaće 249 dolara, a u porodaji će se naći od 30. oktobra.

Na svečanosti u Njujorku, „Majkrosoft“ je predstavio i „surfejs olovku“, sa baterijom čiji je vek trajanja godinu dana, navodi Rojters.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи