Читај ми!

Nova „Ze-5“ serija, prvi telefon sa 4k ekranom

„Sonijevo“ odeljenje za mobilne telefone beleži prilično uspešno poslovanje poslednjih godina, a sada su u Berlinu odlučili da ponovo oduševe korisnike sa novim modelima „ekspirija Ze-5“ (Xperia Z5), „ekspirija Ze-5 kompakt“ (Xperia Z5 Compact) i „ekspirija Ze-5 premijum“ (Xperia Z5 Premium), od kojih je poslednji navedeni prvi telefon sa ekranom rezolucije 4k.

„Soni“ je na predstavljanju obelodanio da će „Ze-5“ imati dijagonalu ekrana od 5,2 inča, „Ze-5 kompakt“ 4,6 inča i „Ze-5 premijum“ 5,5 inča.

Naravno, „Ze-5 premijum“ je izazvao najviše pažnje. Iako su se mnogi pitali koliku razliku u kvalitetu slike novi ekran može da ponudi, „Sonijevo“ objašnjenje bilo je prilično logično.

Argument japanske kompanije je da ne postoji mnogo materijala sa 2,5k rezolucijom (većina quad HD ekrana zapravo su 2,5k), dok sa druge strane ima pregršt sadržaja sa 4k rezolucijom.

Što se kvaliteta slike i ekrana tiče, svi su na konferenciji u Berlinu imali samo reči hvale. Izuzetno je svetao i jasan sa odličnom reprodukcijom filmova i Jutjub snimak u 4k rezoluciji.

Ono što je nekada bio zaštitni znak „ekspirija“ serije jeste dugotrajni život baterije, koja je sve do „Ze-3 plus“ modela mogla komotno da izdrži dva dana. Međutim, sa „Ze-5“ su odlučili da vrate jaču bateriju, za koju iz „Sonija“ tvrde da će bez problema izdržati dva dana.

Ali nije sve u izgledu. Japanska kompanija pobrinula se da „ispod haube“ ima dovoljno snage. Sva tri modela imaju procesor "Snapdragon 810" i tri gigabajta radne memorije na „Ze-5“ i „Ze-5 premijum“, odnosno dva gigabajta na „Ze-5 kompakt“.

Sva tri telefona imaju i impresivne kamere. Za početak imaju senzor od 23 megapiksela sa "Bionz" procesorom. „Soni“ tvrdi da imaju najbrži autofokus (0,03 sekunde) od svih pametnih telefona.

Naravno, svi modeli su otporni na prašinu i vodu. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи