Читај ми!

Klikom do taksija

Srbija je 10. evropska zemlja u kojoj od danas radi servis „Taksifaj“. Ta aplikacija omogućava svim legalnim taksistima koji se sa njom povežu, da budu dostupni mušterijama koje žele da preko interneta na telefonu poruče vozilo. Uz pomoć ove aplikacije može se videti koliko će vožnja trajati i kolika je udaljenost do željene tačke. Smanjuje zloupotrebe i pomaže preciznijoj komunikaciji taksiste i onoga kome treba vožnja.

Posle dva klika i tri minuta čuje se brujanje motora. Vladimir Paunović je među prvim taksistima koji je pored članstva u udruženju prihvatio i pozive sa Taksifaja.

„Još jedna šansa da dobijete posao i vožnju više“, kaže taksi vozač Vladimir Paunović.

Članarine u udruženjima se kreću od 3.600 pa sve do 7.000 dinara. Vožnje koje dobiju preko aplikacije posle gratis perioda će plaćati 50 dinara.

„Nema posrednika pa da se desi igra gluvih telefona. Dok taksista dolazi, stranka vidi gde je, zna za koliko minuta dolazi, da li uopšte dolazi. Na ekranu vidi gde je taksista u odnosu na taksistu i to je to“, objašnjava Paunović.

Taksifaj je pre dve godine osmislio, tada tek 19-godišnji Estonac. Dejan Bizinger koji vodi Taksifaj za Srbiju navodi glavni razlog.

„Kod nas se sve prati tako da nema bojazni da stranka kaže da je taksi više naplatio“, ističe menadžer za Srbiju Dejan Bizinger.

Iako je ponudio saradnju svim beogradskim udruženjima, niko je još nije prihvatio. Objašnjava da ovaj servis ne ugrožava tradicionalna udruženja, već samo poboljšava kvalitet usluge.

„Uvek će biti određeni broj ljudi koji će uvek da zove taksi putem telefona, a mlađa populacija, pogotovo u klubovima, će uzeti taksi aplikaciju“, kaže Bizinger.

U odnosu na Uber čiji se dolazak najavljuje i za koji će moći da rade svi koji imaju vozačku dozvolu, Taksifaj upošljava samo one koji pored nje imaju i taksi licencu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво