Читај ми!

Era kiborga je počela: Umesto ključa koristite čip!

Za oko 40 američkih dolara možete da se pretvorite u kiborga! Barem delimično. Biohakerska kompanija "Dangerous Things" pojednostavila je proces „hakovanja čovekovog tela“ i sada svako može da ugradi čip u svoje telo.

Poslednje dve godine Amal Grafstra, osnivač i predsednik kompanije "Dangerous Things" (Opasne stvari) iz Sijetla, prodao je mnoge usadive čipove s kojima ljudi „unapređuju“ svoje telo.

Za sada, ovi uređaji deluju prvenstveno kao identifikatori koji omogućavaju ljudima da ih koriste kao zamenu za ključeve i lozinke.

Na primer, Grafstra ima pojedan čip u svakoj ruci, pa je gotovo potpuno prestao da koristi ključeve i lozinke. Njegovi čipovi omogućuju mu da zaključava i otključava vrata, prijavi se na svoje računare i uloguje na društvene mreže. On čak može da pokrene svoj motor i auto bez ključa.

„Uskoro bi implantati mogli da budu povezani sa računima u bankama kako bi bile moguće transakcije“, objasnio je Grafstra.

Cene proizvoda su u rasponu od 39 dolara za osnovne čipove do 99 dolara za paket koji sadrži sve potrebno da sami ugradite čip u roku od nekoliko minuta.

Iako s implantatima dolaze priručnici kako da sami usadite uređaj, Grafstra ipak ne preporučuje da sami obavljate postupak.

Mnogi zaziru od same pomisli na čipovanje, ali osnivač firme "Dangerous Things" tvrdi da to nije toliko neprirodno koliko se čini na prvi pogled.

„Nekada smo koristili kamenje i štapove kao alate. To nije ništa novo i ovo je samo prirodan napredak. Sada stavljamo alate u svoje telo“, objasnio je Grafstra.

Njegova kompanija, koja je otvorena pre dve godine, do sada je prodala hiljade čipova.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи