Читај ми!

Internet preuzima primat u oglašavanju?

Internet će do 2016. godine, kako se očekuje, na svim ključnim tržištima nadmašiti TV i postati najveća platforma za oglašavanje, predviđa kompanija „Vorc“, koja se bavi advertajzingom.

Internet je već najveća platforma za oglašavanje na šest od 12 najvećih tržišta: u Australiji, Kanadi, Kini, Francuskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

Očekuje se da troškovi reklamiranja na internetu porastu 15,6 odsto, odnosno da iznose 135,9 milijardi dolara ove godine, tj. 12,7 odsto 2016. i da tada iznose 153,1 milijardu dolara.

Kompanija „Vorc“ (Warc) je ipak smanjila predviđanje rasta ukupnih globalnih reklamnih troškova za 2015. godinu sa 2,5 na 2,3 procentna poena.

Kada se radi o reklamiranju na TV, očekuje se pad od 0,9 odsto za 2015. (iznosiće 144,9 milijardi dolara, dok će u narednoj godini biti zabeležen rast od 3,1 odsto.

Do tada, reklamni troškovi na televiziji na 12 ključnih tržišta iznosiće 149,4 milijarde, odnosno 3,7 milijardi dolara manje nego na internetu.

Kompanija „Vorc“, sa sedištem u Londonu, predviđa da će troškovi oglašavanja u novinama zabeležiti pad od 5,8 odsto u 2016. godini, a u časopisima za 7,4 odsto.

I mada će televizija u narednim godinama nastaviti da ostvaruje ogromne prihode od reklama, ono što nudi internet biće još atraktivnije za tržišta, zaključuje analitičar „Vorca“ Džejms Makdonald.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво