Читај ми!

„Solarni impuls 2“ krenuo na svoj najrizičniji let do sada

Ogromni solarni avion poleteo je iz Japana na petodnevni let nad otvorenim morem do Havaja.

„Соларни импулс 2“ кренуо на свој најризичнији лет до сада „Соларни импулс 2“ кренуо на свој најризичнији лет до сада

Avion „Solarni impuls 2“ (Solar Impulse 2) poleteo je u 3:03 časa po lokalnom vremenu posle neplanirane višemesečne pauze u Japanu zbog lošeg vremena, navodi Tanjug.

Let za Havaje, najduži je let do sada i rizičan jer postoje malo ili nimalo mesta za sletanje u slučaju vanredne situacije.

Švajcarski pilot Andre Boršberg sam pilotira solarnom avionom.

Avion je poleteo iz Abu Dabija 9. marta sa više od 17.000 punih solarnih ćelija na svojim krilima, prenela je agencija AP.

Od Havaja avion bi trebalo da nastavi let do Feniksa, a zatim preko Sjedinjenih Američkih Država i Atlantika do Evrope, pre povratka u Abu Dabi.

Projekat ima za cilj da pokaže potencijal povećanja energetske efikasnosti i čiste energije, mada solarni vazdušni saobraćaj još nije za komercijalnu upotrebu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво