Prvi rođendan emisije „eJutro“

Televizijska emisija „eJutro“, koja se emituje u okviru Jutarnjeg programa Radio-televizije Srbije, ovih dana proslavlja jubilej – prvu godinu uspešnog rada.

Ova kratka televizijska forma, koja na prijemčiv i zanimljiv način gledaocima predstavlja novosti iz domena informacionih tehnologija brzo je postala veoma gledana. Posle godinu dana, eJutro svakog četvrtka prati čak oko milion gledalaca.

„Nekoliko puta sam gostovao u Jutarnjem programu RTS-a na poziv urednika Aleksandra Tucakovića, kako bih predstavio neke IT novosti sa svetskih događaja kojima sam prisustvovao. On je primetio da je to naišlo na jako dobar odziv kod gledalaca i predložio da saradnju podignemo na viši nivo“, kaže koautor i prezenter emisije eJutro Radomir Lale Marković.

Tucaković kaže da je to bio segment programa koji je nedostajao, a bez kojeg inače danas ne postoji nijedan ozbiljan program ovakvog tipa u svetu.

„Posle toga sam uočio da ta saradnja može da se implementira u našu emisiju i predložio glavnom uredniku Saši Barbuloviću da četvrtkom, kada smo imali jedan upražnjen segment, napravimo stalnu rubriku kroz koju bismo našim vernim gledaocima prezentovali šta je to novo u svetu informacionih tehnologija. Tako je to na neki način spontano krenulo, a vrlo brzo smo shvatili da može da zaživi“, istakao je Tucaković.

Glavi urednik Jutarnjeg programa i Beogradske hronike Saša Barbulović kaže da se već godinu dana emituju sadržaji iz IT sveta u Jutarnjem programu.

„Čitav taj segment je veoma važan zbog publike Jutarnjeg programa koja možda ne provodi puno vremena na internetu i društvenim mrežama, već preko televizije dobija osnovne informacije o svetu koji se ubrzano menja, i mislim da im kroz eJutro te informacije upravo dajemo. Trudimo se da ih zainteresujemo i podstaknemo da sami počnu da istražuju taj svet“, navodi Barbulović.

Prema rečima koautora emisije Veljka Radosavljevića, internet i IT okruženje naša realnost bez obzira na to čime se neko konkretno bavi u životu.

„Mi kroz neke naše druge projekte pokušavamo da to popularišemo, a eJutro, koje je najgledanija emisija tog tipa u Srbiji, bilo je pravo mesto da ljudima neke stvari približimo i objasnimo. Mislim da smo za ovih godinu dana obradili zaista puno tema koje su totalno nekomercijalne i da su ljudu saznali nešto novo. Trudićemo da na tom tragu radimo i dalje“, objasnio je Radosavljević.

eJutro se emituje svakog četvrtka na Prvom programu Radio-televizije Srbije od 8.30 časova, u terminu posle Jutarnjeg dnevnika. Kratka, dinamična televizijska forma od dva i po minuta, prilagođena je formatu jutarnjeg programa.

Nova softverska rešenja, gedžeti, kompjuterske igre, aplikacije, smartfon uređaji, ali i zanimljivi IT izumi koji olakšavaju život.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво