Читај ми!

Sajt koji pogađa godišta preko fotografija?

Internet sajt "How-Old.net", koji omogućava prepoznavanje godišta određene osobe preuzimanjem njene fotografije, za samo nekoliko dana od lansiranja postao je pravi fenomen.

Сајт који погађа годишта преко фотографија? Сајт који погађа годишта преко фотографија?

Programski interfejs sajta How-Old.net funkcioniše na dva načina: može se odabrati vaša fotografija manja od tri megabajta ili upotrebiti pretraživač Bing da bi se pronašla fotografija i potom aktivirala analiza, objavljeno je na specijalizovanom veb-sajtu Presse-citron.net.

Rezultat je, očigledno, ponekad daleko od realnosti, kako je primetio Bi-Bi-Si prilikom obeležavanja 40. rođendana fudbalera Dejvida Bekama.

Iako je na prikazanoj fotografiji imao samo 18 godina, aplikacija je ipak procenila da čuveni sportista na njoj ima 31 godinu, a što je još gore, aplikacija je na fotografiji na kojoj ima 27 godina, procenila da ima 79 godina, objavljeno je danas na veb-portalu Planet.fr.

Program za prepoznavanje lica razvila su dva inženjera „Majkrosofta“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво